Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met onze campagne WIJ ZIJN MOKUM gaven we een inkijkje in gezichten achter de sociaal juridische kaart van Amsterdam. Mensen die dit werk doen, omdat ze geloven dat iedereen het recht heeft op juridische hulp. Ook als dit financieel gezien lastig is.

Een campagne over Amsterdammers

In een land waar rechtsproblemen jaarlijks miljoenen mensen raken, verkeren sommige burgers in onnodig vervelende situaties. Doordat veel mensen niet weten waar ze terecht kunnen komen ze vaak te snel in aanraking met een advocaat, terwijl deze problemen al in een eerder stadium verholpen hadden kunnen worden. Amsterdam kent een groot netwerk van juridisch loketten, rechtswinkels, buurtteams, sociaal raadslieden en sociaal advocaten, waar in de meeste gevallen gratis advies gegeven wordt. Maar waar begin je? Bij wie moet je als burger aankloppen voor welk rechtsgebied? En hoe kun je als rechtshulpverlener sneller en ‘warmer’ cliënten doorverwijzen? De sociaal juridische kaart van Amsterdam is de eerste plek waar dit unieke netwerk van (sociaal) rechtshulpverleners samenkomt. Kosteloos en toegankelijk voor iedereen.

Doel

Iedereen heeft een verhaal. Zo ook de juridisch medewerkers uit deze campagne. In WIJ ZIJN MOKUM hebben we hen geportretteerd en bevraagd over hun beweegredenen om deze betekenisvolle beroepen uit te oefenen. Ons doel: herkenning bieden aan zowel rechtshulpverleners om cliënten door te verwijzen, als burgers die juridische hulp nodig hebben.

Activiteiten

Een tentoonstelling bij de Amsterdam Law Hub, het Juridisch Loket, Vrouwenrechtswinkel Amsterdam en Rechtswinkel Bijlmermeer. 

  • Digitale campagne op onze social mediakanalen en website. 
  • Offline campagne in de vorm van ansichtkaarten.

Resultaten

  • Onze sociaal juridische kaart is inmiddels 3,9K bekeken.
  • 113 juridische partners zijn aangesloten bij de kaart.