Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid opgelet: UvA presenteert haar allereerste UvA-brede pitchwedstrijd, geïnitieerd door de Amsterdam Law Hub!

Deze pitchcompetitie, onder de noemer “Three Minute Thesis” competitie (3MT), is ooit ontwikkeld door de Universiteit van Queensland en wordt jaarlijks door wel 900 universiteiten in 85 landen wereldwijd gehouden. Anno 2021 zal het eerste jaar worden dat UvA-onderzoekers het tegen elkaar op kunnen nemen. Andere faculteiten die deelnemen zijn: Economie en Bedrijfskunde, Faculteit der Geesteswetenschappen en de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. 

3MT videoproducties

Participanten worden uitgedaagd hun promotieonderzoek middels een video in slechts drie minuten aan een lekenpubliek te presenteren. Dit klinkt je wellicht bekend in de oren; eerder al introduceerden we vanuit de Law Hub namelijk twee relevante workshops Pitch Perfect en Communicating your thesis to the layman. Op basis hiervan produceerden we déze 3MT-video’s voor drie onderzoekers van de FdR. 

Amsterdam Law Hub: 'Research Worth Sharing' - 3MT video of Joëlle Trampert

3MT, dus. Aan de hand van de inzendingen, selecteren we zeven onderzoekers waarvoor we een professionele video van drie minuten gaan produceren. Naast deze ‘gratis’ content - die je mooi aan je portfolio kunt toevoegen - bieden we alvorens één-op-één coaching aan om de presentatie naar een hoger niveau te tillen. De uiteindelijke UvA-top drie wint een geldbedrag dat kan worden gebruikt voor het desbetreffende onderzoek. In aanvulling hierop wordt er voor de winnaar, na de finale, nog een speciale 3MT-video opgenomen die tevens bij U21 kan worden ingediend om deel te nemen aan de wereldwijde competitie. 

Voor vragen over de wedstrijd, kun je contact opnemen met amsterdamlawhub@uva.nl

Ben jij net zo enthousiast als wij?