Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Strafrecht (Publiekrecht)
Opslaan in favorieten

Studieprogramma

De mastertrack Strafrecht biedt verdieping en verbreding aan van de kennis van het straf(proces)recht die je in de bachelor Rechtsgeleerdheid hebt opgedaan.

Bekijk een schematisch vakkenoverzicht inclusief het aantal studiepunten van het studieprogramma:

Studiegids Strafrecht

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Verdieping en verbreding

Deze master biedt verdieping door op zoek te gaan naar de grondslagen van het strafrecht, en verbreding door over de grenzen heen te kijken (interdisciplinair en rechtsvergelijkend). De kernvakken volgen de loop van een strafzaak in chronologische volgorde: opsporing – vervolging – behandeling ter zitting – executie van de sanctie.

Actualiteit en beroepspraktijk

Binnen het masterprogramma Strafrecht wordt steeds de actualiteit van het strafrecht in het onderwijs betrokken. Dit gebeurt in de afzonderlijke vakken, maar ook in lezingen en discussiebijeenkomsten, verzorgd door leden van de staf en experts uit de beroepspraktijk.

Het kan aantrekkelijk zijn om tijdens de studie stage te lopen en daarmee beter zicht te krijgen op de beroepspraktijk. De UvA is hofleverancier van de advocatuur. Studenten kunnen stage lopen bij de talrijke advocatenkantoren in Amsterdam (waarmee de leerstoelgroep goede contacten onderhoudt), de financiële toezichthouders (AFM, DNB), de rechtbank Amsterdam en het gerechtshof Amsterdam. Lees meer over het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice.

Ontdek het honoursprogramma
Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Diploma Publiekrecht

Strafrecht is een track binnen de geaccrediteerde masteropleiding Publiekrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Publiekrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands bachelordiploma Rechtsgeleerdheid (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van (de verschillende tracks binnen) het masterprogramma Publiekrecht in beginsel aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.