Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
'Een stukje broodnodige erkenning van het probleem.'

Afgelopen donderdag schoven we voor de tweede keer aan bij het Gouden Zandlopers diner (vorig jaar won ons mastervak Justice Entrepreneurship), om vol spanning af te wachten of de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam zou winnen. Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden, werden we rond de klok van 22:00 met dit goede nieuws verrast. Een mooie verdienste voor al het harde werken het afgelopen jaar.

Cultuur- en gendersensitieve aanpak

Tijdens deze editie van de Gouden Zandlopers stonden diverse maatschappelijke initiatieven centraal. Volgens Rajae Azaroual (Jurist) en Susan Leclercq (Projectcoördinator) is de winst dan ook 'de broodnodige erkenning van het probleem'. Waar het voor vrouwenorganisaties vaak lastig bleek om adequaat juridische vragen te beantwoorden, voorziet de vrouwenrechtswinkel in deze behoefte. En dat deze behoefte sterk aanwezig is, is wel gebleken. Door op laagdrempelige wijze vrouwen te woord te staan - in maar liefst negen verschillende talen - ontvangen we op onze locatie in de Kolenkitbuurt tientallen vrouwen per maand voor uiteenlopende juridische kwesties.

De Vrouwenrechtswinkel Amsterdam is een initiatief van de Amsterdam Law Hub, Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam.