Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Trots. Trots. Trots.

Afgelopen donderdag was het zover; vol spanning namen we plaats aan het Gouden Zandlopers-diner. Een chique aangelegenheid waar we namens ons keuzevak Justice Entrepreneurship samen met collegae/tegenstanders van het Legal Tech Lab en advocatenkantoor NautaDutilh mochten proosten op de nominatie voor Innovative Legal Education Award. Bleek deze bijzondere aangelegenheid ook nog te worden overtroffen: één week later blinkt de award door de ruiten van onze Law Hub aan de Nieuwe Achtergracht. We hebben gewonnen. 

Voor justice entrepreneurs in wording

“Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan een innovatief programma voor studenten om hen te ondersteunen in de ontwikkeling van juridische oplossingen en maatschappelijk te ondernemen. Deze award is voor ons dan ook de kers op de taart”, aldus onze directeur Nathalie Dijkman.

Nathalie Dijkman
Nathalie Dijkman

Voor wie nog niet bekend is met Justice Entrepreneurship: door dit keuzevak voor masterstudenten te volgen, word je geholpen bij het ontwerpen en bouwen van oplossingen voor rechtvaardigheid en juridische kwesties. Door het toepassen van de Design Thinking-methodologie op de justitiële sector, duik je in de échte problemen en behoeften van burgers en andere actoren in de samenleving die innovatieve oplossingen nodig hebben. Zo kom je erachter hoe je belanghebbenden leert kennen, probleemstellingen (her)definieert en ontwikkel je een prototype van een gloednieuwe juridische- of justitiële dienst. Kortom: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden en zet jouw eerste stap naar een eigen bedrijf of organisatie. 

Aanmelden? Dat kan!

In het voorjaar van 2022 gaat ons mastervak Justice Entrepreneurship wederom van start. Ben jij dus inmiddels net zo enthousiast als wij? Bekijk dan de Studiegids en stuur jouw CV en motivatie vóór 17 december 2021 naar: amsterdamlawhub@uva.nl. Gezien het beperkte aantal studenten dat dit vak kan bijwonen, zullen we op basis hiervan een keuze maken.

Opgelet: voor Public International Law-studenten geldt een vervroegde deadline van 19 november 2021.