Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De tweede editie van ons Legal Start-up Event is een feit. Afgelopen donderdag mochten we weer luisteren naar inspirerende business-ideeën van onze rechtenstudenten die ons (master)vak Justice Entrepreneurship hebben gevolgd - en werd een student bekroond met een prijs.

Ook dit jaar nodigden we interessante professionals uit om plaats te nemen in de jury en het panel. Een mooie manier om te testen of hun concepten potentie hebben en om huidige, maatschappelijke, juridische ontwikkelingen verder uit te diepen. Dit laatste deden we middels een interactief debat tussen Raymond Blijd, Andrea Leiter, Pieter van der Hoeven en Wilfried de Wever. Hier legden we stellingen voor over onderwerpen als cryptocurrency en de impact daarvan op onze samenleving en de ontwikkeling van 'effectieve' legal tech-initiatieven door de Nederlandse overheid. De panelleden wisten elk op eigen wijze het publiek - vanuit hun kennis en achtergrond - met overtuigende argumenten van ‘voor’ naar ‘tegen’ te bewegen. Wat resulteerde in zowel leerzame als komische momenten. 

Het winnende idee

Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Pablo van Klinken (Innovatieve ondernemer binnen de juridische sector), Jelle van Veenen (Innovation Manager bij Kennedy van der Laan), Jacomine Kuijt (Senior Beleidsmedewerker bij de Raad) en Victor Bey-Smith (Directeur ASIF Ventures) de drie meest innovatieve ideeën uit die bekroond werden met een prijs. 

Het plan dat de titel Justice Entrepreneur van 2022 won, was ‘The Little Law Student’ door de 23-jarige masterstudent Claudia Ghannam. Met haar idee hoopt ze de caseload waarmee rechtenstudenten tijdens hun studie te maken krijgen, door middel van striptekeningen te vergemakkelijken. Daarnaast leren studenten hierdoor ook om efficiënter te werk te gaan. 

De nummer twee was de adviesdienst om huurders te helpen bij gebreken aan hun woning, genaamd ‘Tenet’. Tot slot eindigde op de derde plek ‘Just in Case’: een sociale onderneming die studenten van de CAS-eilanden (Curaçao, Aruba en St. Maarten) wil helpen hun studieschuld te verlagen. Hoe? Door hen te helpen bij het aanvragen van financiële hulp die vaak over het hoofd wordt gezien - of zelfs nog compleet onbekend is bij hen.