Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dit keer niet één, maar twee nominaties.
Fotografie Sarah-Dona Manev
Vrouwenrechtswinkel Amsterdam

Na een succesvolle editie van vorig jaar waarbij we de Gouden Zandloper in de categorie Innovative Legal Education Award in ontvangst mochten nemen voor ons keuzevak Justice Entrepreneurship, kunnen we ook dit jaar met trots mededelen dat er vanuit de Law Hub twee mooie nominaties op de lijst prijken.

Access to Justice

De eerste nominatie betreft onze vrouwenrechtswinkel. In 2021 hebben we namelijk, in samenwerking met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam, de allereerste vrouwenrechtswinkel van Amsterdam opgericht. De reden hiervan was het feit dat er nog steeds veel ongelijkheid heerst tussen mannen en vrouwen, terwijl ieder mens gelijke kansen nodig heeft om tot gelijke rechten te komen. En dat dit nodig was blijkt; we hebben in één jaar tijd al meer dan 300 juridische zaken behandeld. 

 

De tweede nominatie is Legal Crowd: een crowdfunding-initiatief voor juridische kwesties dat voortgekomen is uit ons mastervak Justice Entrepreneurship. Oprichters Joost en Gabriel (de winnaars van het vak) hebben in een jaar tijd zoveel inzet getoond om hun startup van de grond te krijgen. En met succes! Niet alleen zijn ze ondertussen al veelvuldig genomineerd (onlangs nog voor de Philips Innovation Award); inmiddels zijn hun eerste campagnes ook al de lucht in gegaan. 

Beide organisaties zijn genomineerd voor de categorie Access to Justice. Vol spanning wachten we af - op 8 september 2022 zal de winnaar bekend worden gemaakt.