Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
12 PhD’ers namen het vorige week tegen elkaar op tijdens UvA’s allereerste 3MT® pitchcompetitie en werden uitgedaagd om hun promotieonderzoek middels in een video van drie minuten over te brengen op een lekenpubliek.
Winnaars 3MT-pitchwedstrijd

Tijdens deze grote finale werden alle video’s nogmaals getoond, gevolgd door een interessant panelgesprek waarin de onderzoekers werden bevraagd naar de totstandkoming van hun pitches.

De winnaar

Uiteindelijk bepaalde een onafhankelijke jury, bestaande uit Jan Lintsen (College van Bestuur UvA), Henriëtte van Oosterzee (Hoofd Communicatie UvA) en Jim Jansen (Hoofdredacteur New Scientist) dat Yoni Schirris - eerstejaars onderzoeker aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - verder zal gaan strijden voor de internationale 3MT® competitie. Hij enthousiasmeerde de jury met zijn pitch over Artificial Intelligence en hoe er met behulp hiervan een volgende stap kan worden gezet in immunotherapie om kanker te verhelpen. 

Het is vanaf maandag 20 sept t/m 4 oktober mogelijk om op Yoni te stemmen! Na deze datum wordt de winnaar bekendgemaakt.

We zijn trots dat FdR-onderzoeker, Malouke Kuiper en Rukayyah Reichling van de FGW de runners-up zijn. Kon je er (digitaal) niet bij zijn, maar ben je toch benieuwd naar alle pitches? Bekijk ze dan hier.