Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Of je nu aan het netwerken bent, solliciteert voor een baan of een gesprek voert met een vriend: een 'elevator pitch' om jouw promotieonderzoek te beschrijven is essentieel. Morgen, op 7 september 2021, nemen 12 PhD’s van de Economie en Bedrijfskunde, Faculteit der Geesteswetenschappen en de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica het tegen elkaar op tijdens de UvA-pitchcompetitie.

De “Three Minute Thesis” competitie (3MT), ontwikkeld door The University of Queensland, is een jaarlijkse competitie die door wel 900 universiteiten in 85 landen wereldwijd wordt gehouden. The Law Hub is de initiatiefnemer van deze allereerste wedstrijd, ondersteund door het Amsterdams Universiteitsfonds en Innovation Exchange Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.

PhD's werden uitgedaagd om het belang van hun onderzoeksprojecten over te brengen aan een niet-gespecialiseerd publiek en kregen middels een drie minuten durende video-opname de mogelijkheid om een overtuigende presentatie te geven hun promotieonderzoek en de betekenis daarvan. Uit alle deelnemers zijn uiteindelijk de drie besten per faculteit uitgekozen.

Morgen, tijdens de finale, zullen de video's van alle finalisten worden vertoond. De Grand Jury, bestaande uit Jan Lintsen (College van Bestuur UvA), Henriëtte van Oosterzee (UvA Centraal) en Jim Jansen (Hoofdredacteur New Scientist) zal aan het eind van het evenement één winnaar bekend maken die internationaal verder zal strijden.  

Het (online) programma morgen is als volgt:

15u00: Opening & Welkom
15u15: Competitie van de PhD-finalisten (3 rondes), telkens gevolgd door een paneldiscussie

Ronde 1 Raviar Karim (FEB), Grace Farmiloe (FNWI), Sanne Frequin (FGW), & Malouke Kuiper (FdR).

Ronde 2 Eva Janssens (FEB), Yoni Schirris (FNWI), Lola Digard (FGW), Teresa Cabrita (FdR)

Ronde 3 Emma van Gerven (FEB), Susan Rigter (FNWI), Rukayyah Reichling (FGW), Juan Vazquez (FdR)

16u30: Pauze
17u00: Prijsuitreiking

7 september ook aanwezig zijn om te zien wie de felbegeerde UvA 3MT-prijs in de wacht sleept? Volg de finale middels de livestream via Zoom of ons Instagramkanaal.