Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Afgelopen donderdag vond ons allereerste Legal Start-up Event plaats dat geheel in het teken stond van onze justice entrepreneurs en innovatie binnen de legal tech-sector. Vol trots kijken we terug op deze geslaagde dag, in samenwerking met StartupAmsterdam, waarin we jullie graag nog even meenemen.

Het eerste gedeelte van het evenement bestond uit een digitaal programma vol interessante panelsessies over subsidiëringen in de legal tech-industrie, innovatie en hoe het specifiek binnen Amsterdam gesteld is binnen deze sector.

Deze webinars (nogmaals) bijwonen? Dat kan via onderstaande urls:

Webinar deel 1 - Introductie & Panelsessie 1 over Funding legal tech – Advice for founders & investors

Webinar deel 2 - Panelsessie 2 over Access to Justice – Innovation in the legal sector

Webinar deel 3 - Panelsessie 3 over Legal tech in Amsterdam – Designing and developing technological solutions

Het tweede gedeelte van de dag bestond uit een hybride programma waarin onze studenten van het mastervak Justice Entrepreneurship mastervak in teams hun businessideeën pitchten, gevolgd door interessante lezingen van Koen Aarns van Bluetick en Jelle Dott van ARAG over hoe het in hun organisaties gesteld is met legal tech.

Awardshow

Tot slot koos de jury, bestaande uit Krijn de Jonge (Raad voor Rechtsbijstand), Farshida Zafar (Erasmus University), Joel Dori (Start-up Amsterdam), de drie meest innovatieve ideeën uit die bekroond werden met een prijs.

Het plan dat de titel Justice Entrepreneurs van 2021 won, was Legal Crowd: Nederlands allereerste crowdfundingplatform voor rechtszaken. Denk GoFundMe voor een recente zaak als die van Shell over de niet behaalde klimaatdoelstellingen. 

De nummer twee was EasyFiscaal: een concept om het Nederlandse uitkeringsstelsel eenvoudiger te maken met behulp van infographics. EasyFiscaal biedt zowel on- als offline versies van hun infographics die gebruikers begeleiden waarvoor ze in aanmerking komen, hoe ze zich kunnen aanmelden en wat ze moeten doen wanneer hun situatie verandert. 

Op de derde plek stond TenLaw: een platform om huurders snel, gemakkelijk en goedkoop inzicht te geven in hun rechtspositie door downloadbare standaardbrieven en uitleg over rechtspositie bij contract- of depot problemen aan te bieden. Daarnaast wordt er tegen een vast bedrag ook juridisch advies op maat geleverd voor complexere huurkwesties.

Lees hier meer over dit evenement voor legal techies van vandaag en morgen en bekijk hieronder de visuele samenvatting van de webinars.