Het eerste gedeelte van het evenement bestond uit een digitaal programma vol interessante panelsessies over subsidiëringen in de legal tech-industrie, innovatie en hoe het specifiek binnen Amsterdam gesteld is binnen deze sector.
Deze webinars (nogmaals) bijwonen? Dat kan via onderstaande urls:
Webinar deel 2 - Panelsessie 2 over Access to Justice – Innovation in the legal sector
Het tweede gedeelte van de dag bestond uit een hybride programma waarin onze studenten van het mastervak Justice Entrepreneurship mastervak in teams hun businessideeën pitchten, gevolgd door interessante lezingen van Koen Aarns van Bluetick en Jelle Dott van ARAG over hoe het in hun organisaties gesteld is met legal tech.
Awardshow
Tot slot koos de jury, bestaande uit Krijn de Jonge (Raad voor Rechtsbijstand), Farshida Zafar (Erasmus University), Joel Dori (Start-up Amsterdam), de drie meest innovatieve ideeën uit die bekroond werden met een prijs.
Het plan dat de titel Justice Entrepreneurs van 2021 won, was Legal Crowd: Nederlands allereerste crowdfundingplatform voor rechtszaken. Denk GoFundMe voor een recente zaak als die van Shell over de niet behaalde klimaatdoelstellingen.
De nummer twee was EasyFiscaal: een concept om het Nederlandse uitkeringsstelsel eenvoudiger te maken met behulp van infographics. EasyFiscaal biedt zowel on- als offline versies van hun infographics die gebruikers begeleiden waarvoor ze in aanmerking komen, hoe ze zich kunnen aanmelden en wat ze moeten doen wanneer hun situatie verandert.
Op de derde plek stond TenLaw: een platform om huurders snel, gemakkelijk en goedkoop inzicht te geven in hun rechtspositie door downloadbare standaardbrieven en uitleg over rechtspositie bij contract- of depot problemen aan te bieden. Daarnaast wordt er tegen een vast bedrag ook juridisch advies op maat geleverd voor complexere huurkwesties.
Lees hier meer over dit evenement voor legal techies van vandaag en morgen en bekijk hieronder de visuele samenvatting van de webinars.
