Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Blok donderdag 3 juni maar alvast in je agenda: dan vindt ons legal start-up event in samenwerking met StartupAmsterdam plaats - en daar wil je bij zijn.

Hoofd van een man

De afgelopen weken stoomden we studenten van ons mastervak, Justice Entrepreneurship, klaar om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een rechtvaardiger rechtssysteem. Met behulp van de Design Thinking-methodologie doken ze daarom - in teams van twee - in de echte problemen waarmee burgers kampen, waaruit uiteindelijk interessante buisnessideeën voortvloeiden. 

Benieuwd welke concepten er inmiddels zijn ontworpen? Donderdag 3 juni is het zover, dan krijgen onze entrepreneurs de kans hun idee te pitchen aan een breder publiek. Daarnaast wordt er tijdens dit legal start-up event, in samenwerking met StartupAmsterdam, de gelegenheid geboden om te speeddaten met relevante partijen uit ons netwerk. Voor wie onze partner nog niet kent: StartupAmsterdam is onderdeel van de Gemeente Amsterdam en zet zich in om de publieke- en private sector samen te brengen om zo lokale startups, scaleups en ondernemers te supporten. Inmiddels staan er al mooie initiatieven uit de hoofdstad op hun naam, die inmiddels ook wereldwijd belangrijke spelers zijn.

Het winnende idee

Tijdens het event beoordeelt de jury welk team er met het prijswinnende bedrag van €500 naar huis gaat. Dit bedrag is bedoeld als startkapitaal voor de onderneming. Uiteindelijk krijgen de startups ook nog de kans zich aan te melden voor onze Startup Fund.

Programma

Webinar deel 1 (Introductie en panelsessie 1) - KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN
11:00-11:15 Introductie

11:15-11:45 Panelsessie 1 (met Q&A) over Funding legal tech – Advice for founders & investors

Sprekers: Raymond Blijd (Legal Complex); Ronald Mooijer (IXA); Wessel van der Woude (Innovatiefonds Noord Holland)

Webinar deel 2 (Panelsessie 2) - KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN
11:45-12:15 Panelsessie 2 (met Q&A) over Access to Justice – Innovation in the legal sector

Sprekers: Representative of Digitale Amsterdam; Laura Kistemaker (Justice42); Wilfried de Wever (VenJ Consultant), Loïs Vaars (Pro Bono Connect)

Webinar deel 3 (panelsessie 3) - KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN
12:15-12:45 Panelsessie 3 (met Q&A) over Legal tech in Amsterdam – Designing and developing technological solutions

Sprekers: Jelle Dott (ARAG); Rachel Rietveld (ARR); Marisa Monteiro Borsboom (ELTA board member & legal hackers Den Haag founder)

Netwerklunch - KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN
12:45-13:15 Online Speed Networking Lunch

15:00-17:00 Pitches & Award Ceremony (Instagram livestream via @AmsterdamLawHub)