Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Net als ieder ander kijkt de Amsterdam Law Hub terug op een bewogen jaar. Een jaar waarin het sociale leven op pauze stond en mondkapjes de norm werden. 2020 bracht gelukkig ook veel positiviteit. Zo ontwikkelden we voor de Law Hub een nieuwe strategie, werden we ‘rechtvaardige bruggenbouwers van de 21e eeuw’ en vonden onze eerste (online) workshops plaats. Benieuwd naar onze plannen voor 2021? We zetten ze op een rij.

Onderzoekers:

 • In december konden onderzoekers deelnemen aan onze eerste online workshop ‘communicatie’ voor onderzoekers. Het komende jaar wordt dit programma uitgebreid met nog eens vier workshops, bestaande uit:
  1. Onderzoek communiceren naar journalisten en koppelen aan media
  2. Onderzoek pitchen om (impact)financiering binnen te halen
  3. Interdisciplinaire communicatie (om tijdens je onderzoek samen te werken met andere specialisten)
  4. Netwerken opzetten met externe partners en deze onderhouden
   
 • In aanvulling hierop, zijn we druk bezig met de voorbereidingen van een UvA brede ‘three minute thesis competition’ die in september zal plaatsvinden.

Studenten:

 • Ons eerste mastervak, Justice Entrepreneurship, start in maart. 
 • In september houden we voor de allereerste keer een Open House-event voor nieuwe studenten. We introduceren ze aan onze huurders, activiteiten van de Law Hub en een selectie van onze externe partners voor eventueel toekomstige (stage)vacatures.

Externe partners:

 • We werken aan een samenwerking met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam om een Vrouwenrechtswinkel in Amsterdam op te zetten en deze te verbinden aan het ervaringsonderwijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (Amsterdam Law Practice).
 • Deze zomer zullen we een aantal masterclasses aanbieden voor externe organisaties over innovatie binnen het recht. De Human Centred Design-methodologie en technologische ontwikkelingen binnen de juridische sector vormen hierbij de rode draad.

Om te innoveren:

 • Dit jaar lanceren we onze Start-up Fund. Zowel medewerkers als studenten en jonge alumni (tot 2 jaar afgestudeerd) krijgen de mogelijkheid om een plan in te dienen voor een investering van €2.500 voor een juridisch innovatief idee en deel te nemen aan ons Market Impact incubator programma.
 • Momenteel werken we al samen met een aantal innovatieve studenten en medewerkers (waaronder ADAB en Jil van ComCrim). De Market launch is een op maat gemaakte programma dat zal worden uitgebreid om ondernemerschap bij studenten en onderzoekers te stimuleren. Gedurende een jaar wordt er begeleidingen geboden.

Nieuw jaar, nieuwe kansen, dus. Waarin we jullie hopelijk weer fysiek mogen ontvangen.