Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De woningcrisis in Amsterdam maakt niet alleen het vinden van een eigen plek uitdagend, maar stelt huurders ook bloot aan mogelijke uitbuiting door gebrek aan kennis en ervaring. De haast om huisvesting te vinden leidt bij hen vaak tot het over het hoofd zien of accepteren van onjuiste, oneerlijke (of zelfs illegale) voorwaarden zoals akkoord gaan met meerdere tijdelijke contracten. Dit resulteert erin dat meer dan 70% van de Amsterdamse studenten meer huur betaalt dan wettelijk is toegestaan.

Hier komt TenantHero in beeld. Deze startup zet AI in om contractanalyses uit te voeren, om de kennis en het zelfvertrouwen van huurders op de woningmarkt te vergroten. Het platform blijkt bijzonder waardevol, vooral voor niet-Nederlandstaligen, expats en internationale studenten die vaak onder stress, tijdsdruk en taalbarrières de woningmarkt navigeren. Door huurders op deze manier te ondersteunen, draagt TenantHero bij aan een rechtvaardiger en transparanter huurlandschap, waarbij de gemeenschap op de hoogte is van haar rechten en zelfverzekerd door de woningmarkt kan navigeren.

Hoe gaan ze te werk?

Gebruikers kunnen hun huurcontracten ter analyse uploaden, zowel voor als na ondertekening. TenantHero maakt gebruik van een geavanceerd AI-model, aangevuld met handmatige beoordelingen, om de complexiteiten van het contract te onderzoeken en de wettigheid van de huurovereenkomsten te controleren. Het resultaat: een beknopte infographic vol belangrijke informatie, die mogelijke problemen in kaart brengt en noodzakelijke vervolgstappen aangeeft om ongeldige clausules aan te pakken. Deze infographic wordt vervolgens naar gebruikers gestuurd, waardoor ze een duidelijk begrip krijgen van hun huurovereenkomst. De service rekent kosten per contract, waarbij de prijs afhangt van de gebruikersgroep, met kortingen voor studenten en partnerschappen voor andere bedrijven.

Kom in contact

Interesse om samen te werken met TenantHero of hun team te versterken? Naast financiële steun is er vooral behoefte aan technische expertise. Volg TenantHero op Instagram en LinkedIn, neem contact met ze op via hun algemene e-mailadres of benader ze direct:

Lara Van Daalen (Co-founder)
Natali Petrás (Co-founder)