Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Empowearing strijdt voor rechtvaardigheid door kleding te ontwerpen die mensen in staat stelt hun rechten te 'dragen'. Overal ter wereld lijken overheden het recht op protest te ondermijnen, wat vaak resulteert in de arrestatie van demonstranten. Helaas zijn mensen vaak niet op de hoogte van hun rechten. Bij een arrestatie door de politie is kleding het enige dat niet van je kan worden afgenomen. Hiervoor is Empowearing in het leven geroepen, waar mode en het recht samensmelten. 

Hoe gaan ze te werk?

Empowearing heeft als doel mensen te 'empoweren' door kleding aan te bieden met uitleg over onze grondrechten, ten aanzien van demonstreren. Naarmate de startup zich uitbreidt, wordt er beoogd om op de t-shirts niet alleen uitleg te plaatsen, maar daaraan ook een label met telefoonnummer (van bijvoorbeeld een advocaat) toe te voegen. Hierdoor is er zelfs bij arrestatie rechtstreeks toegang tot kennis en juridische hulp.

Kom in contact

Interesse om met Empowearing samen te werken of hun team te versterken? Ze zijn vooral op zoek naar financiële steun en juridische bijstand m.b.t. het opzetten van directe toegang tot een advocaat. Neem dan vandaag nog contact op met de oprichters, en volg Empowearing op Instagram en LinkedIn

Sunmoon Stokhof (Co-founder)
Bianca Novac (Co-founder)