Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Ukraine Legal Network (ULN) is een startup die zich richt op het ondersteunen van overlevenden van internationale misdrijven in Nederland. De organisatie gelooft in het belang van hulp aan deze slachtoffers, gezien de complexiteit van hun situatie en de beperkte hulp die beschikbaar is. Hun initiatief is een antwoord op de urgente maatschappelijke uitdagingen vanwege het toenemende aantal internationale conflicten en als gevolg daarvan de escalerende instroom van vluchtelingen.

Hoe gaan ze te werk?

ULN wil deze doelen bereiken door het creëren van een toolkit voor slachtoffers van internationale misdrijven, om hiermee hun juridische opties op Nederlands- en internationaal niveau in kaart te brengen. Dit doen ze door de ontwikkeling van een mobiele en webapplicatie met tweeledige aanpak. Dit verschaft ten eerste cruciale informatie over de juridische kwesties waarmee overlevenden van internationale misdrijven te maken krijgen. Ten tweede dient het platform als verbindingspunt voor slachtoffers, door het creëren van verwijspaden om hen in contact te brengen met relevante individuen, organisaties, stichtingen en overheidsinstanties. De reikwijdte hiervan is vooralsnog gericht op Nederland, maar het doel is om deze inspanningen uit te breiden tot buiten onze landsgrenzen.

Kom in contact

Interesse om samen te werken met ULN of hun team te versterken? Naast (financiële) ondersteuning zijn ze ook op zoek naar studenten die hen kunnen ondersteunen bij data sourcing. Volg ze op Instagram, Facebook, LinkedIn óf kom vandaag nog in contact met het team:

Hope Rikkelman (Founder)
Ling Ling Li (Student, initiatiefnemer)