Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bij de Amsterdam Law Hub geloven we in de kracht van kunst en cultuur. Daarom organiseren en cureren we fototentoonstellingen van echte, maatschappelijke verhalen binnen onze thematiek 'rechtvaardigheid'. Deze tentoonstelling, genaamd 'Life in the Roman Suburbs', draait om leven in een vergeten wereld buiten de muren van welvarend Rome.

Over deze tentoonstelling

Maria Alessandra Golino, fotograaf en UvA-student Public International Law, komt oorspronkelijk uit Noord-Italië, maar raakte verrassend genoeg opnieuw aan haar vaderland gehecht terwijl ze verliefd werd op haar vriend die in de voorsteden van Rome woont.  In haar serie Life in the Roman Suburbs, neemt ze ons mee in het turbulente leven van Rome. Een kant die vaak onderbelicht blijft.

"In città"

Hoewel de plaatsen die ze vastlegt officieel onderdeel zijn van de stad en dito gemeentelijke verantwoordelijkheden, staat de realiteit mijlenver af van de Romeinse historische schoonheid, rijkdom en politieke belangen.

De inwoners van deze voorsteden leiden dan ook een compleet ander leven dan de mensen slechts enkele kilometers verderop, "in città" zoals de Romeinen het noemen. Rechten en belangen van zij die buiten de stadsmuren wonen, lijken voor beleidsmakers geen prioriteit te hebben. Want dat is in deze samenleving duidelijk zichtbaar. Van verouderde en beschadigde schoolvoorzieningen tot het openbaar vervoer. Want in een metropool waar trams, metro's en bussen voortdurend beschikbaar zijn, heeft de enige metrolijn die de voorstad met het centrum verbindt, een gemiddelde wachttijd van 30 tot 50 minuten. Ook op het gebied van huisvesting bestaat er veel ongelijkheid; terwijl duizenden inwoners geen woning hebben, blijken tegelijkertijd duizenden huizen leeg en verlaten. Hierdoor lijken hun rechten in de vergetelheid te raken.

Doel

Het doel van deze tentoonstelling:

Bewustwording creëren rondom het gemeentelijke beleid van Italië. Maria Alessandra Golino hoopt op een betere toekomst waarin dit beleid inclusiever wordt en er rekening gehouden wordt met de behoeften van deze bewoners. Deze problematische realiteit doet gelukkig niets af aan het feit dat deze voorsteden buitengewone plaatsen zijn waar mensen blijven dromen. Want elk leven in de voorsteden vertelt een uniek verhaal.