Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Startups

Binnen het programma Market Impact ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers bij het vermarkten en financieren van innovatieve ideeën. We investeren hierbij jaarlijks in vier startups, met een totale cohort van acht startups of NGO's per jaar. Omdat deze ondernemingen zijn opgezet door jonge entrepreneurs, moeten ze nog veel leren. Dit betekent enerzijds dat hun ideeën nog met regelmaat moeten "gepivot", maar dat ze tegelijkertijd superambitieus, ruimdenkend en enthousiast te werk gaan!

Beginnen jouw handen stiekem ook al te kriebelen, maar krijg je lichtelijk koudwatervrees? Wees niet bang: je hoeft met jouw idee natuurlijk niet de aarde te redden. We vinden het wél belangrijk dat je hiermee een juridisch of maatschappelijk probleem tackelt. Om hiervan een idee te krijgen, introduceren we een aantal startups die je al voor ging. Bekijk hieronder wie we momenteel actief ondersteunen, en wie we eerder hebben begeleid.

Onze startups
 • RestartUp

  Een interactieve toolkit om ondernemers te ondersteunen met financiële uitdagingen en faillissement te voorkomen

  Voor ondernemers blijkt het lastig te begrijpen welke opties er zijn wanneer hun bedrijf met financiële problemen kampt. Het hoeft niet altijd uit te lopen op faillissement; toch lijkt dit soms de enige oplossing. Helaas is onze wet verwarrend en is er weinig ondersteuning om ondernemers hierbij te helpen. RestartUp hoopt hier verandering in te brengen. Deze startup is een samenwerking tussen de Amsterdam Law Hub, Startup Amsterdam, UvA en Gemeente Amsterdam met als doel om ondernemers te ondersteunen bij het nemen van betere financiële beslissingen in moeilijke tijden. Dit doen ze door te identificeren in welke fase ondernemers zich bevinden in het insolventieproces en wat hun wettelijke opties zijn. Op basis hiervan wordt advies op maat aangeboden. Het platform van RestartUp is gratis, beschikbaar voor iedereen en anoniem te gebruiken.

  Kom in contact

  Samenwerken met RestartUp of onderdeel worden van het team? Connect met oprichters Sofija Pantic of Siske van Keimpema via LinkedIn of neem per mail contact op.

 • Alia

  Karakteranalyse & training om de reputatie van organisaties te verbeteren

  Alia heeft als doel om organisaties bewust te maken van het publieke belang en helpt ze om zich los te maken van egoïstisch gedrag. Volgens Alia is het karakter van een organisatie nauw verbonden met haar reputatie, daarom benadrukken ze het belang van bewustwording omtrent deze materie. Om dit te bewerkstelligen, bieden ze een karakteranalyse en training aan om de reputatie van organisaties te versterken. De nadruk ligt hierbij op het aanleren van compassie en altruïsme als kernpersoonlijkheidskenmerken. Ze zijn ervan overtuigd dat dit perspectief op organisatieontwikkeling essentieel is om te voorkomen dat organisaties moreel failliet gaan.

  Fase waarin Alia zich momenteel bevindt

  Op dit moment verdiept Alia zich in de methodologie voor de analyse en training. Op deze manier hopen ze de juiste aanknopingspunten te vinden in organisaties die ze ondersteunen. Zo bepalen ze bijvoorbeeld welk perspectief het meest overheerst, zij het politiek- of missiegedreven, en of de organisatie nog zoekende is. Dit helpt hen om een passend advies te leveren. Alia streeft naar minstens drie klanten in één jaar tijd; gecombineerd met sponsoren om de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling te financieren.

  Dit heeft Alia nodig

  Connecties! Op dit moment is Alia op zoek naar nieuwe verbindingen binnen gemeenten, centrale overheden, publieke organisaties of bedrijven die willen onderzoeken wat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor hen betekent. Daarnaast werken ze graag samen met een partij die hen kan ondersteunen bij de social mediastrategie.

  Kom in contact

  Samenwerken met Alia of onderdeel worden van het team? Connect met oprichter Caner Sucuoglu via LinkedIn, of neem per mail contact op!

 • Little Law Student

  Visualisaties voor rechtenonderwijs 

  Little Law Student richt zich op het interactiever maken van juridisch onderwijs en helpt studenten in het onthouden van studiestof door middel van visualisatie. Voorbeelden hiervan zijn het uitleggen van jurisprudentie door middel van cartoons, het maken van flashcards van juridische onderwerpen, toevoegen van QR-codes om kennis te testen en opnemen van podcasts om onderweg te bestuderen. Het toegankelijker, boeiender en interactiever maken van studeren voor iedereen op juridisch gebied. 

  Kom in contact met Little Law Student

  Samenwerken met Little Law Student of onderdeel worden van het team? Connect met oprichter Claudia Elisabeth Ghannam via LinkedIn of neem per mail contact op!

Startups die we hebben ondersteund
 • Legal Crowd
 • Vrijmibo for Ukraine
  Netwerkborrel voor Oekraïense vluchtelingen

  Vrijmibo for Ukraine bracht Oekraïense vluchtelingen, NGO's en gemeenten uit de omgeving van Amsterdam, samen. Hierdoor werd op laagdrempelige wijze contact gelegd, en zijn waardevolle samenwerkingen ontstaan.

 • Eternal Contract
  NFT om contracten op te slaan

  Eternal Contract, opgericht door Jan Swoboda, is een door NFT aangedreven tool om documenten voor eeuwig op te slaan in blockchain. Deze tool, die zich momenteel in de testfase bevindt, is ontworpen om de gevolgen van een hack te beperken door volledige toegang tot documenten te behouden. 

 • DamsCo
  Tool voor contracten

  DamsCo, opgericht door Olele Akhile en Daniel Ten Tusscher, is een juridische belangenbehartigings- en contracteringsdienst ontworpen om creatieven te ondersteunen. Het doel is om begrijpelijke contracten aan te bieden tegen een lage prijs, om zo de onderbedeelde gemeenschap van freelancers te ondersteunen. De oprichters zijn momenteel bezig met het afronden van hun gebruikersonderzoek en gaan in gesprek met deelnemers voor hun pilot.

 • Rentor
  Communicatietool voor woningcorporaties en huurders

  Rentor herontwerpt huurcontracten tussen woningcorporaties en huurders om communicatieproblemen te verminderen en hiermee het vertrouwen tussen beide partijen te vergroten. Rentor bespaart woningcorporaties tijd en geeft huurders meer zeggenschap.  

 • Ius Lexis
  Jurisprudentie-platform

  Een platform voor het delen van wekelijkse jurisprudentie-updates tussen bedrijven om tijd te besparen en te profiteren van gespecialiseerd onderzoek.

 • Sappho
  Hulpplatform voor online intimidatie

  Een platform om social media-gebruikers te helpen bij het samenstellen van een bewijsdossier van online intimidatie, zodat ze dit uiteindelijk aan hun lokale politie kunnen voorleggen.

Financieel inhaken op één van onze startups?

Ben jij werkzaam bij een organisatie, die aanknopingspunten ziet met een van onze startups? Neem dan contact met ons op via onderstaande button, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden!