Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Start-ups

Binnen het programma, Market Impact, ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bij het vermarkten en financieren van start-up ideeën.

Start-ups die wij ondersteunen & onderdeel zijn van onze community

Legal Crowd

Legal Crowd is een crowdfunding-initiatief voor juridische zaken. Oprichters, Joost en Gabriel, kwamen op het idee tijdens ons mastervak Justice Entrepreneurship. Tijdens de pitchwedstrijd, ter afsluiting van het vak, wonnen ze de eerste prijs. Dit resulteerde in een eerste financiële boost, en een nominatie voor 'De Innovatiefste Student van Nederland'. Inmiddels hebben ze lopende cases!

Little Law Student

The Little Law Student richt zich op het interactiever maken van juridisch onderwijs en helpt studenten in het onthouden van studiestof door middel van visualisatie. Voorbeelden hiervan zijn het uitleggen van jurisprudentie door middel van cartoons, het maken van flashcards van juridische onderwerpen, het toevoegen van QR-codes om kennis te testen en het opnemen van podcasts om onderweg te bestuderen. Het toegankelijker, boeiender en interactiever maken van studeren voor iedereen op juridisch gebied. 

DamsCo

Damsco, opgericht door Olele Akhile en Daniel Ten Tusscher, is een juridische belangenbehartigings- en contracteringsdienst ontworpen om creatieven te ondersteunen. Het doel is om begrijpelijke contracten aan te bieden tegen een lage prijs, om zo de onderbedeelde gemeenschap van freelancers te ondersteunen. De oprichters zijn momenteel bezig met het afronden van hun gebruikersonderzoek en gaan in gesprek met deelnemers voor hun pilot.

Eternal Contract

Eternal Contract, opgericht door Jan Swoboda, is een door NFT aangedreven tool om documenten voor eeuwig op te slaan in blockchain. Deze tool, die zich momenteel in de testfase bevindt, is ontworpen om de gevolgen van een hack te beperken door volledige toegang tot documenten te behouden.