Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Startups

Binnen het programma Market Impact ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers bij het vermarkten en financieren van innovatieve ideeën. We investeren hierbij jaarlijks in vier startups, met een totale cohort van acht startups of NGO's per jaar. Omdat deze ondernemingen zijn opgezet door jonge entrepreneurs, moeten ze nog veel leren. Dit betekent enerzijds dat hun ideeën nog met regelmaat moeten "gepivot", maar dat ze tegelijkertijd superambitieus, ruimdenkend en enthousiast te werk gaan!

Beginnen jouw handen stiekem ook al te kriebelen, maar krijg je lichtelijk koudwatervrees? Wees niet bang: je hoeft met jouw idee natuurlijk niet de aarde te redden. We vinden het wél belangrijk dat je hiermee een juridisch of maatschappelijk probleem tackelt. Om hiervan een idee te krijgen, introduceren we een aantal startups die je al voor ging. Bekijk hieronder wie we momenteel actief ondersteunen, en wie we eerder hebben begeleid.

Deze initiatieven ondersteunen we 

Vrijmibo for Ukraine

Netwerkborrel voor Oekraïense vluchtelingen

Vrijmibo for Ukraine brengt Oekraïense vluchtelingen, NGO's en gemeenten uit de omgeving van Amsterdam, samen. Hierdoor wordt op laagdrempelige wijze contact gelegd, en kunnen waardevolle samenwerkingen ontstaan.

Little Law Student

Visualisaties voor rechtenonderwijs 

The Little Law Student richt zich op het interactiever maken van juridisch onderwijs en helpt studenten in het onthouden van studiestof door middel van visualisatie. Voorbeelden hiervan zijn het uitleggen van jurisprudentie door middel van cartoons, het maken van flashcards van juridische onderwerpen, toevoegen van QR-codes om kennis te testen en opnemen van podcasts om onderweg te bestuderen. Het toegankelijker, boeiender en interactiever maken van studeren voor iedereen op juridisch gebied. 

 • Startups die we eerder hebben begeleid
  Legal Crowd

  Crowdfundingplatform voor juridische zaken

  Legal Crowd is een crowdfundingsinitiatief voor juridische zaken. Oprichters, Joost en Gabriel, kwamen op het idee tijdens ons mastervak Justice Entrepreneurship. Tijdens de pitchwedstrijd, ter afsluiting van het vak, wonnen ze de eerste prijs. Dit resulteerde in een eerste financiële boost, en een nominatie voor 'De Innovatiefste Student van Nederland'. Inmiddels hebben ze lopende cases!

  Eternal Contract

  NFT om contracten op te slaan

  Eternal Contract, opgericht door Jan Swoboda, is een door NFT aangedreven tool om documenten voor eeuwig op te slaan in blockchain. Deze tool, die zich momenteel in de testfase bevindt, is ontworpen om de gevolgen van een hack te beperken door volledige toegang tot documenten te behouden. 

  DamsCo

  Tool voor contracten

  DamsCo, opgericht door Olele Akhile en Daniel Ten Tusscher, is een juridische belangenbehartigings- en contracteringsdienst ontworpen om creatieven te ondersteunen. Het doel is om begrijpelijke contracten aan te bieden tegen een lage prijs, om zo de onderbedeelde gemeenschap van freelancers te ondersteunen. De oprichters zijn momenteel bezig met het afronden van hun gebruikersonderzoek en gaan in gesprek met deelnemers voor hun pilot.

Financieel inhaken op één van onze startups?

Ben jij werkzaam bij een organisatie, die aanknopingspunten ziet met een van onze startups? Neem dan contact met ons op via onderstaande button, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden!