Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Start-ups

Binnen het programma, Market Impact, ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bij het vermarkten en financieren van start-up ideeën.

Huidige start-ups

  • Legal Crowd; opgericht door Gabriel Poltorak en Joost Jansen. 

Legal Crowd is een crowdfunding initiatief voor belangrijke juridische zaken. Joost en Gabriel begonnen hun bedrijf samen tijdens ons mastervak Justice Entrepreneurship en wonnen investeringen van het start-up fonds, onze Law Hub pitching competitie en werden genomineerd voor meest innovatieve studenten van Nederland. Hun eerste case is eind 2021 live gegaan op hun platform.

  • Damsco; opgericht door Olele Akhile en Daniel Ten Tusscher.

Damsco, momenteel in ontwikkeling, is een juridische belangenbehartigings- en contracteringsdienst ontworpen om creatieven te ondersteunen. Het doel is om begrijpelijke contracten aan te bieden tegen een lage prijs om de onderbedeelde gemeenschap van freelancers te ondersteunen. Ze zijn momenteel bezig met het afronden van hun gebruikersonderzoek en zijn blij om te praten met alle creatieven die willen deelnemen aan hun pilot.

  • Eternal Contract; opgericht door Jan Swoboda

Een door NFT aangedreven tool om documenten eeuwig op te slaan in een blockchain. Deze tool, die zich momenteel in de testfase bevindt, is ontworpen om de gevolgen van een hack te beperken door volledige toegang tot documenten te behouden. 

  • pAItent; opgericht door May Lee

pAItent is een AI-tool dat ontworpen is om IP-advocaten te ondersteunen bij het identificeren van 'uitvinderswerkzaamheid'. Het platform zal in staat zijn om de stand van de techniek te identificeren en de relatieve nabijheid tot de bestaande toepassing te beoordelen door middel van clustering. May Lee ontwikkelt momenteel de MVP en is op zoek naar een mede-oprichter.