Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren en praktijkervaring opdoen in het onderwijs? Wij zijn op zoek naar enthousiaste rechtenstudenten van de UvA voor ons pilotproject 'Recht in de Klas'. Hiermee help je basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost bewust te worden van hun positie in de samenleving.

In een maatschappij met wetten is het belangrijk om je rechten en plichten te kennen, zodat je in staat bent hiervoor op te komen en je je bewust bent van de consequenties die aan bepaald gedrag verbonden zijn. Hiervoor is rechtsbewustzijn nodig, dat je op jonge leeftijd moet ontwikkelen, maar waaraan in het Nederlandse basisonderwijs tot dusver nauwelijks aandacht wordt besteed. 'Recht in de klas' wordt uitgevoerd in samenwerking met MetRechtInvesteren en PPOZO (Projectbureau Primair Onderwijs Zuidoost). Met deze pilot hopen we hierin, samen met deze organisaties en de studenten, verandering te brengen. 

Wie zoeken we?

We zoeken studenten die...

  • studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA (master of bachelor vanaf studiejaar 2).
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben of willen aanvragen - wij zullen dit uiteraard vergoeden.
  • willen bijdragen aan een maatschappelijk probleem.
  • hun theoretische juridische kennis willen inzetten in de praktijk.

Wat staat je te wachten?

We zoeken in totaal vier rechtenstudenten die basisschoolleerlingen hierover zullen onderwijzen. Twee studenten zullen zich richten op groep 5/6 en de andere twee op 7/8. Hiermee zul je als student individueel in totaal 3 uur per week bezig zijn. Dit omvat 1 uur lesgeven per week (waarvoor je voorafgaand wordt getraind door een bevoegde basisschoolleerkracht) en de overige uren besteed je aan de lesvoorbereiding. 

Dit bieden wij

  • Een unieke ervaring om juridische kennis over te brengen op (vaak kwetsbare) kinderen.
  • De kans om bij te dragen aan de innovatie van het primair onderwijs.
  • Een certificaat en aanbeveling bij succesvolle afronding van het project, wat een waardevolle toevoeging kan zijn voor je toekomstige carrière. 

Solliciteren?

Het betreft een vrijwilligersfunctie voor de periode half september tot begin december 2024. Solliciteren kan t/m 23 juli 2024. Geïnteresseerd?