Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Praktijkervaring opdoen naast je rechtenstudie aan de UvA? Wij bieden in samenwerking met ConsumentenClaim een unieke kans om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een maatschappelijk probleem waarmee je buurvrouw, familielid - of jijzelf - te maken kan krijgen!

Wie is ConsumentenClaim?

ConsumentenClaim is de grootste collectieve claimspecialist van Nederland. Samen met hun zusterbedrijven Leaseproces en MKB-Claim hebben ze een belangrijke maatschappelijke functie. Ze komen op voor de consument die de dupe is geworden van oneerlijke prijsafspraken, privacy schendingen en kleine lettertjes. Ze helpen gedupeerden om compensatie te krijgen voor hun geleden schade veroorzaakt door grote bedrijven en instellingen. Dit doen ze op basis van no-cure-no-pay. Ze hebben al veel gedupeerden geholpen hun schade terug te krijgen. Vaak werken ze daarbij samen met de Consumentenbond. 

Waar gaat het over?

Voor het label Leaseproces voeren zij op grote schaal individuele procedures om de schade van cliënten vergoed te krijgen n.a.v. de verliezen die zij hebben geleden door het afsluiten van effectenleaseovereenkomsten. Het gaat daarbij om de inleg die zij verloren hebben, en in vele gevallen bleven de cliënten zelfs achter met een (rest)schuld bovenop dit verlies. De afgelopen jaren zijn ruim 4.500 procedures aanhangig gemaakt maar wachten nog duizenden cliënten op afwikkeling van hun dossier. Het proces van begin tot eind heeft de afgelopen jaren een digitaliserings- en efficiëntieslag doorgemaakt. Samen met ConsumentenClaim voorzien we mogelijkheden om hierin nog stappen te maken, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken! Hiermee kunnen ook de resterende zaken binnen afzienbare tijd hopelijk worden afgewikkeld.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste werkstudenten van de UvA die ook een betekenisvolle bijdrage willen leveren aan de missie van ConsumentenClaim en die (bij voorkeur) voor 3 dagen per week voor de duur van minimaal 3 maanden aan een opdracht komen werken.

Het team

Samen met de Amsterdam Law Hub en het team van juristen IT’ers van ConsumentenClaim ga jij het werkproces nader bekijken en kom je met concrete voorstellen voor optimalisatie van het proces.

De opdracht

Omdat de zaken individueel uitgeprocedeerd moeten worden vergt de voorbereiding van de zaak, maar ook het schrijven van de processtukken veel tijd. We denken dat met behulp van automatisering en A.I. dit proces qua tijd ingekort kan worden. Zo houden we meer tijd over en kunnen we meer zaken oppakken en afwikkelen. We denken onder andere aan de volgende punten:

  • Een systeem bedenken/ontwerpen waarmee wij de duizenden resterende zaken beter kunnen bijhouden en registeren (momenteel werken wij met Excel en onze eigen CRM-systeem).
  • Het opnemen van cliëntgesprekken (conform de AVG) en die vervolgens door AI laten uitwerken en samenvatten.
  • De koppeling maken tussen de data/gegevens die wij in ons CRM-systeem hebben en die automatisch laten koppelen/genereren in onze processtukken.

Solliciteren

Stuur vóór 15 april je CV en motivatie naar amsterdamlawhub@uva.nl
Wil je meer weten over deze opdracht? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar e.roos@consumentenclaim.nl

En wie weet heb je het na afronden van de opdracht zo naar je zin bij ConsumentenClaim, dat je een van hun interessante en leuke juridische vacatures wil vervullen. Graag horen we van je!