Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ze zijn pioniers in het hervormen van het huidige financieringslandschap voor strategische zaken. Leer meer over No Impunity: een organisatie opgericht met een duidelijke missie, gericht op mondiale milieuschade en de schendingen van mensenrechten.

No Impunity is onderdeel van ons Incubatorprogramma. Hun aanpak is tweeledig: ten eerste faciliteert de organisatie in samenwerking met zowel particuliere als institutionele impactinvesteerders en donateurs, de financiering voor strategische- en klimaatrechtszaken. Zo zijn ze momenteel betrokken bij de fondsenwerving voor een aansprakelijkheidsclaim tegen een moedermaatschappij in Brazilië en een afgeleide actie tegen een ontwikkelingsfinancieringsinstelling. Ook is No Impunity inmiddels een nieuwe fondsenwervingscampagne gestart voor een claim in de Democratische Republiek Congo met betrekking tot BANRO, een Canadees mijnbouwbedrijf. Deze zaak bevindt zich momenteel in de beginfase, waarbij juridische teams bewijs verzamelen en documenten voorbereiden om Twangiza Mining verantwoordelijk te houden voor het niet nakomen van verplichtingen jegens lokale gemeenschappen, zoals ontoereikende compensatie en het ontbreken van maatregelen voor milieurehabilitatie.

Technologiegedreven oplossingen voor klimaatrechtvaardigheid en ondersteuning van communities

No Impunity wordt gedreven door rechtszaken onder communities en werkt daarnaast actief aan een geavanceerd technologieplatform. Deze innovatieve techniek heeft als doel om collectieve besluitvorming te stroomlijnen voor eisers in massale milieuaansprakelijkheidszaken. Daarnaast vergemakkelijkt het grassroots-bewegingen (burgerinitieven) om bewijs te verzamelen, waardoor ze actief aan juridische processen kunnen deelnemen. Ook speelt No Impunity een cruciale rol in het verantwoord verzamelen van gegevens, waardoor de tot standkoming van impactrapportages voor lopende juridische acties wordt vergemakkelijkt. Hiermee onderscheiden ze zich overduidelijk van andere juridische tech-initiatieven.

Earthshot Prize 2024

No Impunity zet een significante stap voorwaarts door haar nominatie voor de Earthshot Prize 2024. Deze prestigieuze erkenning onderstreept niet alleen de positieve vooruitgang die de organisatie heeft geboekt, maar nog belangrijker: er wordt bewustwording gecreëerd rond hun belangrijke missie.

Terwijl No Impunity doorgaat met het herdefiniëren van de mogelijkheden binnen de juridische sector, dient deze nominatie als een baken van inspiratie. Het biedt hoop voor een betere wereld, waar technologie en recht elkaar ontmoeten.