Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het is je vast niet ontgaan: de woningcrisis heeft in Nederland een ongekend niveau bereikt. Dit houdt in dat 40% van de stedelingen worstelt om een betaalbare huurwoning te vinden. Het antwoord op dit nijpende probleem? Een innovatieve oplossing door een ondernemer uit ons Incubator-netwerk, genaamd Uprent. Dit Nederlandse platform maakt het zoeken naar een huurwoning voor iedereen toegankelijker én eerlijker.

Uprent is niet zomaar een platform voor huurwoningen; deze uitgebreide tool stroomlijnt namelijk het ingewikkelde proces waarmee je als huizenzoeker te maken krijgt. In plaats van te concurreren met bestaande platformen als Funda of Pararius, wil Uprent de gebruikerservaring juist verbeteren. Hoe? Door de zoekfunctie te vereenvoudigen en gebruikers daarbij direct waardevolle inzichten te geven.
 

Hoe gaat dit precies in z'n werk?

Nadat je als gebruiker een gratis account hebt aangemaakt, geef je eenvoudig huurvoorkeuren op. Hierdoor doorzoekt het systeem duizenden objecten in Nederland. Uprent voegt deze uitkomsten vervolgens in één gebruiksvriendelijke interface, zodat je snel op de hoogte bent van het nieuwste aanbod. Op dit moment verwijst Uprent nog door naar desbetreffende woningsites, maar in de nabije toekomst komt er een AI-tool om direct op woningen te reageren. Alles om het proces nog efficiënter te maken. 

Naast het verbeteren van de gebruikerservaring, zet dit bedrijf zich ook in voor de rechten van huurders. Zo verzamelen ze ervariningen, bijvoorbeeld over gewetenloze makelaars die de regels aan hun laars lappen, om uiteindelijk campagne te voeren. 

Uprent's aanpak

Deze aanpak bestaat uit 4 belangrijke aspecten:

  1. Marktdynamiek: Ze bieden actuele updates over huurprijzen en de beschikbaarheid en vraag in verschillende steden en buurten. Hierdoor kun je als gebruiker weloverwogen beslissingen nemen.
  2. Huurdersprofielen: Door de veranderende voorkeuren van huurders te analyseren, zorgt TurboRent ervoor dat het platform aansluit bij de dynamische behoeften van gebruikers.
  3. De juridische kant: Door het verzamelen van data waarin rechten van huurders geschonden zijn, bevorderen ze een eerlijke en rechtvaardige markt.
  4. Inzicht in wijken: Het verstrekken van waardevolle informatie over de voorzieningen, veiligheid en gemeenschappen van verschillende buurten. Dit stelt je als huurder in staat om goed geïnformeerde keuzes te maken die passen bij jouw levensstijl en voorkeuren.

Ken je iemand die op zoek is naar een huurwoning in Nederland? Spread the word! Of het nu gaat om de gebruiksvriendelijkheid van het platform, of de toewijding om op te staan voor de rechten van huurders; Uprent zorgt voor een revolutie op de Nederlandse huurmarkt. 

Neem contact op

Meer weten over Uprent of direct in contact komen met CEO Yury Vilenskiy? Stuur dan een e-mail - en help mee aan een toegankelijker en rechtvaardiger woonlandschap.