Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Amsterdam Law Hub bestaat binnenkort vijf jaar, en daarom hebben we de afgelopen periode onze activiteiten en impact eens goed onder de loep genomen. We kwamen goed uit de bus: creatief, ondernemend, maatschappelijk gericht, verbindend en vernieuwend. Zowel binnen de UvA als in de buitenwereld, worden we steeds meer erkend als broedplaats voor impact en innovatie binnen het recht. Maar waar ligt onze focus precies?

De komende drie jaar willen we graag doorgroeien en ons blijven neerzetten als Rechtvaardige Bruggenbouwers van de 21e eeuw: dé sociale innovatie broedplaats van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Daarom beginnen we dit najaar met een aangescherpte strategie. Een strategie die zich richt op waar wij ijzersterk in zijn gebleken: het opzetten en testen van nieuwe initiatieven, pilots en technologische innovaties op het gebied van rechtvaardigheid. In samenwerking met externe partners, wetenschappers en studenten. Zo combineren we onderzoek, onderwijs en ondernemen. 

 

Toegang tot het recht & Klimaatrechtvaardigheid 

Via deze methode richten we ons de komende drie jaar op hoofdzakelijk twee maatschappelijke thema’s: toegang tot het recht en klimaatrechtvaardigheid. Hier zien wij de grootste maatschappelijke urgentie, maar ook de kracht van onze faculteit. Toegang tot het recht voor iedereen is noodzakelijk om een inclusieve rechtsstaat te creëren. Klimaatrechtvaardigheid maakt onze wereld veerkrachtig en toekomstbestendig. Wij geloven dat wij met onze expertise, netwerken en innovatiekracht een katalysator aan de UvA kunnen worden op deze onderwerpen. 

We kijken dus uit naar meer ontmoetingen, meer vernieuwing en meer impact. Omdat wij experts zijn in aanjagen en innoveren, laten wij onze opgezette projecten binnen een paar jaar landen in een eigen juridische rechtsvorm of als duurzaam project dat wordt voortgezet door een bestaande organisatie of de UvA zelf. Op deze manier blijven we altijd vernieuwen, en ontstaat er telkens weer ruimte voor nieuwe samenwerkingen die bijdragen aan meer rechtsoplossingen in onze maatschappij. Zo zijn we de komende tijd bezig met o.a. de oprichting van een schuldenrechtswinkel, een impact indicator database voor juridische wetenschappers, een verbeterd insolventietraject voor mkb’ers, en een platform voor academisch onderzoek naar Feministisch Buitenlandsbeleid.  

Onze website zal de komende weken worden veranderd. T.z.t. zullen we vanuit dit artikel relevante, nieuwe doorverwijzingen maken naar onder andere onze thema's en lopende en afgeronde projecten. Houd hiervoor onze website of LinkedIn-pagina in de gaten!