Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het is je wellicht al ter ore gekomen dat de Faculteit der Rechtsgeleerdheid sinds 2022 een Impact Commissie rijker is. Maar wat verstaan we eigenlijk onder het begrip ‘impact’? En op welke manier kan onze faculteit hieraan bijdragen?

In tegenstelling tot wetenschappelijke impact, waarbij jouw onderzoek wordt overgenomen door collega's uit de academische wereld, is de Impact Commissie in het leven geroepen om te bedenken hoe er met onderzoek maatschappelijke impact kan worden gemaakt binnen onze samenleving. 

Visualisatie van impact

Om bovenstaande vragen te beantwoorden, heeft de commissie daarom onderzocht wat er nodig is om onderzoekers hierbij te ondersteunen. Daarvoor zijn de belangrijkste bevindingen, aangevuld met best practices en uitdagingen waarmee je als onderzoeker te maken kunt krijgen, gedocumenteerd. Zo wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om onderzoek met een breder publiek te delen, maar speelt de strategie en timing om hiermee naar buiten te treden ook een belangrijk rol. 

Bekijk hieronder de gevisualiseerde samenvatting van het Impact Report. Voor het uitgebreide document verwijzen we je graag naar de button onderaan dit artikel.

Facultaire Impact Commissie

Op basis van het Impact Research Report zijn een aantal aanbevelingen gedaan aan het faculteitsbestuur. Deze aanbevelingen richten zich vooral op het mooie impactvolle werk wat veel onderzoekers aan onze faculteit al doen, om dit meer aandacht te geven, en verder te ondersteunen en te bevorderen. Ook wordt er in 2023 verder gepraat over ‘erkennen & waarderen’ van impact en valorisatie activiteiten van onderzoekers.

Onze Facultaire Impact Commissie bestaat sinds 1 januari 2022 voor twee jaar uit de volgende collega’s: Laura Burgers, Jill Coster van Voorhout, Nathalie Dijkman, Olga Gritsai, Rumyana Grozdanova, André Nollkaemper, Katrina Perehudoff, Joao Quintais, Marcella Reneman (voorheen Linde Bryk) en Sofia Stolk. De commissie komt vier keer per jaar bijeen. Wil je een keer een commissievergadering bijwonen? Dat kan, iedereen is welkom. Stuur dan even een bericht aan Nathalie Dijkman (n.e.j.dijkman@uva.nl).

Heb je zelf nog feedback op hoe beleid over impact en valorisatie op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid moet worden gezien of ondersteund? Je kunt onze vragenlijst, waarop het onderzoeksrapport is gebaseerd, nog steeds anoniem invullen via deze link