Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
November en december stonden in het teken van onze kick-off voor UD's van onze faculteit. Reden genoeg om even terug te blikken op ons Talent Factory programma tot nu toe.

Na haar jarenlange samenwerking met onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, ontdekte Olga Gritsai dat er behoefte is aan ondersteuning op het gebied van loopbaankeuzes, en hoe deze stappen te professionaliseren. Olga's geesteskind, onder de noemer Talent Factory, was geboren. Een impactvolle samenwerking tussen de Amsterdam Law Hub en Faculteit der Rechtsgeleerdheid, evenzo.

Na een succesvolle pilot voor promovendi in 2021, is het booster-programma dit jaar uitgebreid naar UD's (hoogleraren of assistent-hoogleraren). Goed nieuws, dus! Lees hieronder wat dit inhoudt.

Talent Factory is onderverdeeld in vier modules
 

  1. CV & Career Building - Gericht op verschillende onderzoeksprofielen, belangrijke zaken om te overwegen bij het bepalen van een eigen carrièrepad, hoe consistentie te ontwikkelen zonder deuren te sluiten, en praktische middelen ter ondersteuning van werkprocessen.
  2. Pitching & Networking - Het identificeren van uitdagingen op het gebied van netwerken, hoe deze te versterken, te communiceren met de pers, het bepalen van thema's voor het desbetreffende onderzoeksprofiel en pitchingstrategieën.
  3. Grant writing - Veelvoorkomende valkuilen bij het aanschrijven van subsidies, hulp bij consortiumsubsidies, valorisatie en hoe een sterk verhaal te creëeren op basis van de Hourglass-methode.
  4. Methods & Research design - Handvatten bij het strategisch heroverwegen van de onderzoeksaanpak, het ontwikkelen van een goede onderzoeksvraag, een kritische reflectie op de kloof tussen vragen en methoden, een inleiding van de belangrijkste methoden en kritische reflectie op normatieve kaders.

Deze vier modules vonden plaats tussen 1 november en 1 december 2022, en bestonden uit een combinatie van theorie en interne discussies tussen deelnemers - ondersteund door Frances Singleton, Olga Gritsai en Michael Williams. Aanvullend konden onderzoekers hier terecht bij senior en zeer succesvolle peers voor intervisie.

Het was erg waardevol om te communiceren met collega's van andere afdelingen met wie ik nog niet eerder uitgebreid had gesproken. In die zin heeft het programma mijn connecties binnen de faculteit, en mijn begrip van wat iedereen doet, echt vergroot. Dit betekent ook dat ik beter weet met wie ik moet praten om samen te werken aan bepaalde onderwerpen." (UD, December 2022)

Wat Talent Factory tot nu toe voor UD's heeft betekend

Eind 2022 namen 18 UD's van alle afdelingen van de faculteit deel aan het programma. Dit betekende voor sommige onderzoekers een eerste gelegenheid om met vakgenoten uit totaal verschillende disciplines samen te werken. Hierdoor werden interne banden binnen de faculteit versterkt en mogelijkheden voor samenwerkingen vergroot.

Daarnaast was het de eerste keer dat de meeste UD's de kans kregen in gesprek te gaan met senior faculteitsleden. Onze intervisiepanels werden dan ook bijgewoond door Benjamin van Rooij, Göran Sluijter, Agnes Akkerman, Rivke Jaffe, Gaby Lunasky en Nathalie Dijkman. Dit gaf hen de kans om vrijuit te spreken met zeer succesvolle onderzoekers en (loopbaan)advies te vragen aan directe verantwoordelijken voor onderzoeksstrategieën binnen de faculteit (zoals de Research Director).

We kunnen concluderen dat Talent Factory ervoor heeft gezorgd dat zowel de interne facultaire als interdisciplinaire banden zijn versterkt. Iets dat wat ons betreft positief kan bijdragen aan potentiële toekomstige samenwerkingen.

We pakken graag door!

Vanwege het succes en bijkomende populairiteit zal Talent Factory in 2023 worden uitgebreid naar in ieder geval naar twee UD-programma's per jaar. Dit houdt in dat deze beknoptere variant (die 2 modules omvat: CV Building & Pitching en Networking) voor promovendi een verplicht onderdeel wordt om te promoveren. Uiteindelijk is onze ambitie om te kijken hoe Talent Factory ook senior onderzoekers kan ondersteunen én of/hoe andere faculteiten van de UvA van het programma gebruik kunnen maken. Idealiter om hierdoor interdisciplinair te leren en succesverhalen te delen.

Begin 2023 zullen we onze website updaten met nieuwe modules en componenten. Houd hiervoor onze Talent Factory-pagina in de gaten, of neem direct contact op met Frances of Olga