Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
The Amsterdam Law Hub is op zoek naar een gemotiveerde rechten (of notarieel) student om een Rechtswinkel programma op te zetten speciaal voor start-ups & NGO's.
Duur Midden april tot en met september. 

Wil je bestuurslid blijven? Dan kun je langer betrokken blijven.

Geschatte tijdsbesteding 8 uur per week
Deadline vacature 4 april
Foto met een papier waarop 'start-up' gedrukt is.

Samen met Pro Bono Connect hebben we een maandelijks evenement opgezet waar we start-ups en NGO's matchen met vragen aan advocaten van grote kantoren zoals Baker McKenzie, Linklaters en De Brauw. Na het succes van deze sessies zijn we nu op zoek naar een ondernemende student die wil helpen bij het opzetten van een netwerk van studenten bedrijfsrecht en notariaat die gratis juridisch advies geven aan start-ups en NGO's. Dit zou eventueel een aparte entiteit (onafhankelijke Rechtswinkel) kunnen worden met jou als stichtend bestuurslid. 

Wij kunnen de geselecteerde student een startpremie aanbieden. De succesvolle kandidaat zou nauw samenwerken met de Amsterdam Law Hub, het facultaire onderwijsprogramma en de advocatenkantoren om een plan te ontwikkelen en uit te voeren dat leidt tot een Rechtswinkel die wordt gerund door studenten in samenwerking met de advocaten. Op dit moment is er financiering beschikbaar om maandelijkse clincs te organiseren tot augustus 2022.
 
De functie is per direct beschikbaar, met het oog op de start van de Rechtswinkel in september met het nieuwe academische jaar. Rechtenstudenten met kennis van notarieel & ondernemingsrecht zijn een pre!

 
Geïnteresseerd? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar amsterdamlawhub@uva.nl om ons te laten weten waarom jij de beste persoon bent voor deze functie.