Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie en wil je je inzetten voor de bescherming van mensenrechten in Nederland? Heb je zin in een uitdagende functie bij een vernieuwend advocatenkantoor? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Je komt te werken in de Amsterdam Law Hub.

Over het PILP-NJCM

Het Public Interest Litigation Project (PILP) is een initiatief van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Met het PILP willen we individuen en minderheden een stem geven en degenen wiens mensenrechten op het spel staan toegang tot het recht verschaffen. Ons doel is om structurele maatschappelijke en juridische veranderingen in wetgeving, beleid en praktijk te bewerkstelligen. Dat doen we door belanghebbenden, deskundigen en advocaten bij elkaar te brengen, door onderzoek te verrichten of de media op te zoeken en door te procederen. Het kantoor van het PILP vind je in de Amsterdam Law Hub op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam.

Werkzaamheden

De Werkstudent is de spil van ons kantoor. De Werkstudent weet precies wat er speelt, wie de contactpersonen zijn en denkt mee met de rest van het team en ondersteunt dat. De Werkstudent valt onder de Coördinator Operationele Zaken en staat cliënten en partners te woord over praktische zaken, beheert de agenda’s en ondersteunt het hele team bij de bureautaken. Daarnaast maakt de Werkstudent notulen tijdens (externe) vergaderingen en ondersteunt bij financieel-administratieve taken.

De Werkstudent:

 • is het eerste aanspreekpunt van het PILP (incl. telefonisch en e-mail) en verzorgt een deel van de communicatie richting teamleden, stakeholders en externe contactpersonen (incl. website beheer);
 • organiseert en is aanspreekpunt voor brainstormsessies over toekomstige dossiers;
 • is verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning van lopende dossiers;
 • beheert de agenda’s van alle medewerkers;
 • ondersteunt bij de financiële administratie;
 • regelt het dagelijks reilen en zeilen op kantoor en biedt secretariële ondersteuning.

Wie zoeken we?

 • Je hebt affiniteit met mensenrechten in Nederland;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden én uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Je volgt momenteel een studie en bent op zoek naar een bijbaan;
 • Je bent per direct 12 tot 16 uur per week beschikbaar voor een periode van tenminste 5 maanden;
 • Ervaring met notuleren en andere secretariële taken is een pré.

Wat bieden we jou?

Een veelzijdige functie in een enthousiast team dat zich begeeft op een relatief nieuw terrein in het Nederlandse juridische landschap. Je werkt flexibel en in overleg 12 tot 16 uur per week en ontvangt – afhankelijk van je ervaring – een salaris tussen de €11-€13 bruto per uur.  

Je gaat bij voorkeur zo snel mogelijk aan de slag.

Solliciteren

Stuur je sollicitatiebrief en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 14 februari 2022, en o.v.v. ‘Sollicitatie Werkstudent PILP’ naar Laura Wennekes via contact@pilpnjcm.nl.