Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Amsterdam Law Clinics zijn deze week gestart met de Recht & Beleid Clinic waarin een groep rechten studenten onderzoek doet voor de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam en verschillende vrouwenorganisaties. In de Amsterdam Law Clinics (ALCs) werken masterstudenten aan uiteenlopende zaken en projecten met een publiek belang. Onderwerpen variëren van milieukwesties en bescherming van de mensenrechten tot verantwoord ondernemen en het recht op een eerlijk proces.
Juridisch adviseur van de Vrouwenrechtswinkel Amsterdam helpt een client terwijl ze aan tafel zitten.

Problematiek vanuit de Vrouwenrechtswinkel en vrouwenorganisaties

De Vrouwenrechtswinkel Amsterdam, Gambe en andere vrouwenorganisaties signaleerden structurele problematiek inzake vrouwen in huiselijk geweld situaties die dergelijk geweld niet durven te melden uit de angst dat hun kinderen uit huis worden geplaatst. De groep studenten zal onderzoek doen of en hoe deze vrouwen belemmerd worden in hun toegang tot recht, en zal kijken naar de belangenafweging die wordt gemaakt bij uithuisplaatsing van kinderen. Gelet op het interdisciplinaire karakter van dit onderzoek, zal de Recht & Beleid Clinic samenwerken met studenten pedagogiek van de UvA en studenten Social Work van de Hogeschool van Amsterdam.

Doel Recht & Beleid Clinic 

Het doel is om te kijken naar de beleidstoepassing ten opzichte van de regelgeving en de structurele problematiek die wordt veroorzaakt. In dat kader beogen de Amsterdam Law Clinics een advies op te stellen dat gebruikt kan worden door de vrouwenrechtswinkels en andere vrouwenorganisaties. De Amsterdam Law Clinics streeft ernaar om eventuele beleidswijzigingen voor te stellen en deze met de gemeentes en betrokken instanties te delen. 

Drie vrouwelijke studenten op een rij achter een bureau waarvan 1 met handgebaren praat

Meer over de Amsterdam Law Clinics

De Amsterdam Law Clinics zijn koploper op het gebied van ‘clinical legal education’ in Nederland. Ze bieden masterstudenten uniek ervaringsonderwijs gericht op het ontwikkelen en verbeteren van hun juridische vaardigheden. De clinics verstrekken pro bono juridisch advies aan diverse organisaties met een publiek belang. Als student leer je tijdens een clinic hoe je effectief samenwerkt met cliënten en medestudenten. Een unieke kans om theoretische kennis toe te passen in echte zaken, voor echte cliënten.

Neem voor meer informatie een kijkje op deze website en volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!