Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Innovatie binnen het recht; daar staan wij binnen de Amsterdam Law Hub voor en praten we in onze podcastserie dan ook graag over met innovators van binnen- en buiten de juridische sector. In onze nieuwste reeks over vrouwenrechten spraken we met drie vrouwen over hoe het anno nu gesteld is met vrouwen in Nederland, waar zij op juridisch gebied tegenaan lopen en of zij inderdaad dezelfde rechten genieten als mannen.

Bureau Clara Wichmann

Met wie kun je hierover beter in gesprek gaan dan een vrouwenrechtenorganisatie die al ruim 35 jaar strijdt voor gendergelijkheid en een betere maatschappelijke en juridische positie van vrouwen in Nederland? Precies, we hebben het hier natuurlijk over Bureau Clara Wichmann. Reden genoeg dus om af te trappen met de juridisch expert van deze organisatie, Sarah Jeddaoui en dieper in de thematiek te duiken. Meer hierover hoor je in de eerste aflevering.

S3E1 Innovatie & Ongelijkheid

Vrouwenrechtswinkel Nijmegen

In september openden wij de deuren van de allereerste vrouwenrechtswinkel van Amsterdam. In aanloop naar deze opening gingen we in gesprek met juridisch adviseur Gabriëlle Haas, van de vrouwenrechtswinkel in Nijmegen. Zij gaf ons hiermee niet alleen in een inkijkje in een van de allereerste vrouwenrechtswinkels van Nederland, maar voorzag ons ook van tips om Amsterdamse vrouwen bij te staan.

S3E2 Het belang van een vrouwenrechtswinkel

Stem op een Vrouw

Voor de derde en laatste aflevering van deze reeks spraken we met Judith Stevens van Stem op een Vrouw. Een organisatie die tijdens de laatste verkiezingen regelmatig de media haalde en haar stempel binnen de politiek en onze samenleving dubbel en dwars heeft verdiend. We spraken Judith over hun politieke toekomstplannen en meer vrouwen in Politiek Den Haag.

S3E3 Meer vrouwen in Politiek Den Haag