Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op woensdag 8 september vond de officiële opening plaats van de allereerste vrouwenrechtswinkel van Amsterdam, waar Amsterdamse vrouwen de dag daarna al terecht konden voor gratis juridisch advies!
Amsterdam Law Hub

Dit initiatief komt voort uit een samenwerkingsverband tussen de Amsterdam Law Hub, Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam. Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt namelijk dat vrouwen in economische zelfstandigheid achterlopen op mannen. Ze zijn nog vaak financieel afhankelijk en verdienen gemiddeld lagere lonen dan mannen. Slechts 53% van de vrouwen verdient minimaal het minimumloon terwijl dit bij 76% van de mannen het geval is. Daarnaast komen vrouwen vaker in de problemen door een echtscheiding en krijgen zij vaker te maken met seksueel geweld of straatintimidatie.

Na vorige week een intensieve training te hebben gevolgd staan onze enthousiaste juridisch adviseurs - studenten van onder andere de UvA - klaar om vrouwen juridisch advies op maat te bieden. Dat betekent dat wij de juridische problemen waarmee vrouwen te maken hebben en hun ervaring met het rechtssysteem begrijpen binnen een bredere analyse van systemische genderongelijkheid.

Professioneel - gratis! - juridisch avies
Vanaf donderdag 9 september zijn vrouwen dus welkom op de inloopspreekuren van de Vrouwenrechtswinkel in de Kolenkitbuurt en kan er online een afspraak worden gemaakt. Vrouwen kunnen hier gratis professioneel juridisch advies inwinnen over verschillende rechtsgebieden.

Nathalie Dijkman (Directeur Amsterdam Law Hub):

'Er is niets mooiers dan toekomstige juristen op te leiden om hun academische kennis en kwaliteiten vanaf dag één in te zetten voor het bevorderen van de rechten van vrouwen.’

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de vrouwenrechtswinkel en volg ons op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!