Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In samenwerking met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam openen we de allereerste Vrouwenrechtswinkel van Amsterdam om gelijke toegang tot het recht te bevorderen voor alle Amsterdamse vrouwen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen vaker financieel afhankelijk zijn, gemiddeld lagere lonen verdienen dan mannen, meer zorgtaken hebben en vaker te maken krijgen met seksueel geweld of (straat)intimidatie. Er is nog steeds veel ongelijkheid tussen vrouwen en mannen, terwijl ieder mens gelijke kansen behoeft om tot gelijke rechten te kunnen komen. Zo kunnen taal- en opleiding barrières een rol spelen in het zoeken naar juridische oplossingen waar deze er wel kunnen zijn. 

Inmiddels hebben we ook déze interessante vacature geplaatst voor juridisch adviseurs, waarmee bachelor- en master rechtenstudenten hun theoretische kennis op een mooie manier in de praktijk kunnen brengen en Amsterdamse vrouwen kunnen helpen.

Op 8 september 2021 vindt de opening plaats, maar naar verwachting kunnen vrouwen vanaf eind september de eerste juridische gesprekken inplannen. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws!