Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In een tijd waarin veel mensen geconfronteerd worden met juridische vragen of geschillen is daar Prometheus Legal Consultancy: een online rechtswinkel die kosteloos juridisch advies verleent!

Prometheus is nog jong; de vrijwilligersorganisatie is namelijk pas begin 2021 in het leven geroepen. Met het oog op de huidige omstandigheden vinden de oprichters het belangrijk dat burgers een specifiek aanspreekpunt hebben om hulp te krijgen bij COVID-19 gerelateerde vragen en geschillen. Prometheus biedt daarom de helpende hand voor deze kwesties en meer: juridische problemen van een andere aard komen namelijk ook aan bod. 

Aangezien de organisatie tijdens de coronapandemie is gestart, wordt er tot op heden uitsluitend digitaal advies verleend via een contactformulier op de website. En dit verloopt goed. Want Prometheus streeft ernaar dat het persoonlijke aspect, dat men gewend is bij fysieke afspraken, niet ontbreekt. Nadat de aanvraag is geaccepteerd, volgt dan ook een digitale afspraak met de cliënt. Secretaris Larossi verklaart:

‘Deze meeting biedt voor ons enerzijds mogelijkheden om genoeg vragen te stellen over de desbetreffende situatie. Anderzijds krijgt de cliënt hiermee de kans om met ons kennis te maken. Na het versturen van het advies bieden wij ook een vervolggesprek aan, waarbij hij of zij om opheldering van het advies kan vragen.’

In de toekomst hoopt Prometheus cliënten op een fysieke locatie te mogen ontvangen. Houd hiervoor de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Ervaring opdoen in de praktijk

Rechtenstudent en ervaring in de rechtspraktijk opdoen? Stuur dan een email naar info@prometheuslegalconsultancy.nl. Want het recht is veel meer dan enkel theorie: voor een goede conceptie van recht en rechtvaardigheid zul je met eigen ogen moeten zien welke invloed het heeft op het dagelijks leven van de verschillende mensen binnen onze samenleving.