Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Ons rechtssysteem wordt overduidelijk beïnvloed door technologische ontwikkelingen in de samenleving. Hieruit kunnen we concluderen dat, naarmate overheden en advocaten hun diensten digitaliseren en de gebruiker hierbij op de eerste plaats stellen, justitiële problemen sneller en goedkoper opgelost kunnen worden. Op deze manier kunnen er nieuwe perspectieven op een rechtvaardiger rechtssysteem worden ontwikkeld waarvan alle bevolkingsgroepen profiteren.

Masterstudenten die deelnemen aan het (keuze)vak, Justice Entrepreneurship, worden hier dan ook klaargestoomd om een eigen idee voor een juridisch of justitieel probleem te ontwikkelen. En het moment is eindelijk daar!

Design thinking is key

Met behulp van de Design Thinking-methodologie duiken ze in de echte problemen waar burgers mee kampen - en die dus een innovatieve oplossing vereisen. Na uiteindelijk alle fasen te hebben doorlopen, zal er een prototype voor een nieuw juridisch- of gerechtelijk product worden bedacht dat, mogelijk ook nog financieel ondersteund kan worden, middels onze Start-up Fund.

Bij het Justice Entrepreneurship vak worden dus niet alleen de basis ondernemersvaardigheden ontwikkeld; leiderschap, teamwork en productontwikkeling zijn hierbij ook belangrijke speerpunten. Daarnaast streven we ernaar studenten, middels onze literatuur, kritisch te doen nadenken over onze methodologie en hoe de sector te vernieuwen. 

Houd onze Instagram- en Linkedinpagina in de gaten voor interessante nieuwtjes omtrent het vak. 

Het Justice Entrepreneurship vak loopt van 29 maart t/m 28 mei.