Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Met trots presenteren we de tweede reeks van onze Amsterdam Law Hub Podcast over innovatie binnen het recht. Het recht is namelijk een tikkeltje conservatief. Daarom schakelen we wederom de hulp in van innovators van binnen en buiten de sector om hierover te sparren.

In de komende drie afleveringen, die vanaf vandaag hier te beluisteren zijn op Spotify, hoor je hoe de juridische academie écht impact kan hebben op de wereld waarin wij leven. Aan het eind van elke episode bevragen we Ronald Mooijer, om ons vanuit zijn kennis bij IXA, op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen rondom dit thema.

S2E1 Impact - Islamitisch financieren
In deel 1 geven we het woord aan voormalig student en inmiddels tevens UvA-docent: Jorrit Jans. Tijdens een studiereis ontstond het idee om iets te doen met Islamic Finance, maar door zijn deelname aan de Justice Challenge van de Amsterdam Law Hub vloeide dit idee door in een concreet concept. Adab Finance was een feit. Deze ethische manier van financieren is volgens Jans de financieringswijze van de toekomst. Hij deelt met ons waarom. Tip van de sluier: geld verdienen met geld is volgens hem oneerlijk. 

S2E2 Impact - Mensenhandel en witwassen aanpakken
Jill Coster van Voorhout is het levende bewijs dat je onderzoek kunt omzetten in waarde. Niet alleen is ze universitair docent nationaal en internationaal recht aan de UvA. Ze is ook betrokken bij COMCRIM: een samenwerkingsverband met vier grootbanken en een negental publieke partijen. Met als doel? Onderzoeken hoe misdrijven kunnen worden gedetecteerd door geldstromen te volgen. Een goede samenwerking met maatschappelijke partners is hiervoor essentieel en in de Amsterdam Law Hub helpen we onderzoekers zoals Jill die dit proberen te doen verder. 

S2E3 Impact - Amsterdam Law Clinics
Linde Bryk werkte in het verleden als advocaat voor o.a. Houthoff en was mensenrechtenofficier in Kosovo voor de European Rule of Law Mission. Echter deed Bryk’s laatste baan bij een kleine mensenrechtenorganisatie in Berlijn, waar ze samenwerkte met studenten en clinics-studenten, haar realiseren hoe belangrijk het is om studenten op échte zaken te laten werken. Nu leidt ze de Amsterdam Law Clinics: echte zaken waar studenten tijdens hun masteropleiding bij de UvA aan meewerken. Ze spreekt over clinics van verschillende rechtsgebieden en het belang van het creëren van een inclusieve blik. 

Voor meer informatie over deze impactvolle en innovatieve initiatieven, adviseren we je om onze nieuwe podcastreeks te beluisteren.

Interesse om jouw organisatie onder de aandacht te brengen in onze podcast?