Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ben jij ook van mening dat juridische procedures duidelijker, eenvoudiger, maar vooral ook eerlijker kunnen? Denk je dat justitiële oplossingen onder de loep genomen mogen worden voor een modernere samenleving? En wil jij die verandering stimuleren? Neem dan aanstaande donderdag 10 december om 16:00 uur deel aan onze digitale infosessie, waar je extra informatie krijgt over het nieuwe keuzevak Justice Entrepreneurship!

Become a justice entrepreneur!

Door het volgen van dit keuzevak wordt je geholpen bij het ontwerpen en bouwen van oplossingen voor rechtvaardigheid en juridische kwesties. Door het toepassen van de Design Thinking-methodologie op de justitiële sector, duik je in de échte problemen en behoeften van burgers en andere actoren in de samenleving die innovatieve oplossingen nodig hebben. Zo kom je erachter hoe je belanghebbenden leert kennen, hoe je probleemstellingen (her)definieert en ontwikkel je een prototype van een gloednieuwe juridische- of justitiële dienst. Je zet je eerste stap naar je eigen bedrijf of organisatie. Kortom: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden en bent een Justice Entrepreneur in wording! Check deze pagina voor meer informatie over het vak.

Aanstaande donderdag 10 december om 16:00 uur kun je de digitale infosessie bijwonen via:

Vóór of na de infosessie enthousiast geworden over dit keuzevak? Bekijk dan de UvA studiegids en stuur jouw CV en motivatie voor 17 december 2020 naar Nathalie Dijkman: n.e.j.dijkman@uva.nl. Gezien het beperkte aantal studenten dat dit vak kan bijwonen, zullen we op basis hiervan een keuze maken.