Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Een bijzondere tentoonstelling om bewustwording te creëren rondom een kwestie van klimaatrechtvaardigheid, namelijk de schendingen van mensenrechten op Vanuatu. De inwoners van Vanuatu worden getroffen door klimaatverandering, met cyclonen en het uitsterven van gewassen tot gevolg, wat een enorme impact heeft op de bevolking.
Kerngegevens van evenement Expo Klimaatmuseum x Amsterdam Law Hub
Datum
16 mei 2024
Tijd
18:00 -19:00
Locatie
Voxpop

Museumstuk door de Law Hub community 

Tijdens ons vijfjarig jubileum hebben we een unieke blik gegeven op onze innovatieve werkmethode, waarbij we creativiteit inzetten om juridische vraagstukken op te lossen. Hoe? Allereerst door onze gemeenschap van onderzoekers, ondernemers en studenten, samen met Margaretha Wewerinke-Singh (Universitair Hoofddocent Duurzaamheidsrecht), te informeren over een klimaatrechtvaardigheidsprobleem waarbij mensenrechten op Vanuatu systematisch worden geschonden.

Vervolgens werden zij ter plaatse door het Klimaatmuseum uitgedaagd en ondersteund om ideeën te bedenken voor deze tentoonstelling. Een professionele jury, bestaande uit Laura van Rutten (Oprichter Klimaatmuseum), Dennis van Galen (Directeur CREA) en Maheen Khan (International Climate Resilience Advisor WNF), heeft bepaald welk concept het moest worden. En we kunnen alvast verklappen: het is een ervaring geworden die je in één klap bewust maakt van de situatie op Vanuatu.

Je bent van harte welkom om deze expositie, namens de Amsterdam Law Hub van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, als eerste te bekijken! Ook andere faculteiten hebben een klimaatexpositie bedacht, die op deze dag eveneens te bewonderen is.