Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Justice Challenge-proces

Start-up Incubator

Tijdens de Justice Challenge bouw je met je team een product of dienst die anderen in de maatschappij helpt toegang tot het recht te krijgen. Hier lees je meer over het proces en de criteria.

We hebben bepaalde thema’s uitgekozen waar wij graag nieuwe oplossingen voor ondersteunen, maar je kunt ook je eigen idee inzenden. Het idee moet aansluiten op het thema ‘toegang tot het recht'.

Deadlines

De deadline voor de eerste Justice Challenge is inmiddels verstreken. Bekijk de timeline hieronder om een beeld te krijgen van het proces.

Aanmeldcriteria:

  1. Je hebt een goed idee om een van de Justice Challenges op te lossen (zie de categorieën hieronder), en anders om een algemeen rechtsprobleem op te lossen (wildcard). Indien je al een werkend product of dienst hebt die valt binnen de Justice Challenge kun je je ook aanmelden.
  2. Je bent student (geweest) aan de UvA/HvA of medewerker. Je hoeft niet verbonden te zijn aan de rechtenfaculteit. Voor alumni maakt het niet uit wanneer je bent afgestudeerd. Teams kunnen zich aanmelden met niet-UvA/HvA-leden, zolang maar één van de oprichters een UvA/HvA-student, -medewerker of -alumnus is.
  3. Je meldt je aan met teams van twee (of meer) personen. Indien je je toch alleen aanmeldt, moet je kunnen aantonen dat je tegen de tijd van de eerste workshop al teamleden hebt gevonden.
  4. Je bent de komende 6 maanden minstens 8 uur per week beschikbaar en je wilt graag je idee – indien succesvol uitgewerkt – serieus voortzetten als bedrijf of ngo.

Hoe gaan we selecteren?

  1. Idee: hoe sterk/goed is je idee, en past het binnen de Justice Challenge?
  2. Visie: weet je hoe je dit idee kunt uitwerken tot een product of dienst, en hoe het impact zal genereren?
  3. Haalbaarheid: is het realistisch gezien uit te voeren en zal het ook financieel zelfverzienend kunnen worden in de toekomst?
  4. Team: heb je de juiste mensen in je team om het van de grond te trekken?
  5. Commitment: ben je bereid om er je eigen tijd (en geld) in te steken en zie je het als onderdeel van je carrière?

Stuur ons je start-up-idee

Lees meer over de Justice Challenge-thema's

Lees meer over het Incubator-programma