Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De Law Hub Challenge procedure

Start-up Incubator

Tijdens de Law Hub Challenge werk je aan een product of dienst die een impact zal maken op de maatschappij. Hier lees je meer over de procedure en de criteria.

We hebben bepaalde thema’s uitgekozen waar wij graag nieuwe oplossingen voor ondersteunen, maar je kunt ook je eigen idee inzenden. Het idee moet gericht zijn op rechtvaardigere samenleving. Per thema afzonderlijk kan er een winnaar worden aangewezen die 2500 euro wint.

Opening nieuwe Challenge en deadlines

Bekijk de timeline hieronder om een beeld te krijgen van het proces. De nieuwe Challenge is per 9 september 2019 geopend! De deadline voor het inzenden van je idee is 25 oktober 2019.

Timeline
 

Law Hub Challenge 2019

Aanmeldcriteria:

  1. Je hebt een goed idee dat valt binnen een van de thema’s. Indien je al een werkend product of dienst hebt die valt binnen de Law Hub Challenge kun je je ook aanmelden.
  2. Je bent student (geweest) aan de UvA/HvA/VU of medewerker. Je hoeft niet verbonden te zijn aan de rechtenfaculteit. Voor alumni maakt het niet uit wanneer je bent afgestudeerd. Teams kunnen zich aanmelden met niet-UvA/HvA/VU-leden, zolang maar één van de oprichters een UvA student, -medewerker of -alumnus is.
  3. Je meldt je aan met teams van twee (of meer) personen. Indien je je toch alleen aanmeldt, moet je kunnen aantonen dat je je wilt inzetten om teamleden te vinden.
  4. Je bent de komende 6 maanden minstens 8 uur per week beschikbaar en je wilt graag je idee – indien succesvol uitgewerkt – serieus voortzetten als bedrijf of ngo.

Hoe gaan we selecteren?

  1. Idee: hoe sterk/goed is je idee, en past het binnen de Law Hub Challenge?
  2. Visie: weet je hoe je dit idee kunt uitwerken tot een product of dienst, en hoe het impact zal genereren?
  3. Haalbaarheid: is het realistisch gezien uit te voeren en zal het ook financieel zelfverzienend kunnen worden in de toekomst?
  4. Team: heb je de juiste mensen in je team om het van de grond te trekken? Of ben je bereid deze te zoeken?
  5. Commitment: ben je bereid om er je eigen tijd (en geld) in te steken en zie je het als onderdeel van je carrière?