Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Software

De software die hier ter beschikking wordt gesteld valt onder de licentieovereenkomsten die zijn afgesloten tussen de leveranciers en de UvA. Door het downloaden en/of installeren ga je akkoord met de licentievoorwaarden. De software is strikt voor persoonlijk gebruik en mag niet aan derden ter beschikking worden gesteld, op welke manier dan ook.

SURFspot

Als UvA-student kun je tegen gereduceerd tarief software van gerenommeerde leveranciers als Adobe, Norton, McAfee en Microsoft aanschaffen via SURFspot. SURFspot is dé not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. Na betaling wordt je bestelling binnen twee werkdagen thuis bezorgd. Soms kun je de software direct downloaden en de gegevens in je productkluis bij SURFspot bewaren.

Je kunt pas vanaf twee weken voor aanvang van je studie met je studentenaccount inloggen op SURFspot. Bijvoorbeeld: als je studie op 3 september start, kun je vanaf 20 augustus inloggen.

Let op! Office 365 ProPlus (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)  is met ingang van 8 april niet meer beschikbaar bia SURFspot. Je kunt het pakket vanaf 1 april gratis en rechtstreeks via de UvA downloaden. Ga hiervoor naar uva.nl/downloadoffice

SURFspot clouddiensten

Via SURFspot kun je clouddiensten afnemen. Vragen hierover kun je stellen aan de SURFspot klantenservice. Zie ook de veelgestelde vragen op hun site.

Inloggen

Central Student Service Desk.

 

Gebruiksrechten software SURFspot

Je wordt geen eigenaar van de software en het recht om de software te gebruiken vervalt zodra je geen UvA-student meer bent of als de licentie-overeenkomst is verlopen.

Ondersteuning  

Servicedesk ICTS biedt geen ondersteuning voor software van SURFspot. SURFspot verkoopt voor enkele programma's speciale zelfstudiecursussen (tutorials).

Beschikbare software computers Studiecentra

Op de computers in de studiecentra is bovenop de systeemlaag, een zogenaamde basislaag van applicaties geïnstalleerd.

Van Dale onlinewoordenboeken

Via de database van de Universiteitsbibliotheek heeft u met uw UvAnetID toegang tot verschillende woordenboeken, waaronder de Van Dale woordenboeken Nederlands, Spaans, Italiaans, Zweeds, Engels, Frans en Duits.