Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master
Strafrecht (Publiekrecht)
Opslaan in favorieten

Open huis

Waarom rechten aan de UvA?
Studente Malou Hamers vertelt in deze video waarom zij Strafrecht aan de UvA is gaan studeren.

Meest gestelde vragen

 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt voor Nederland uniek ervaringsonderwijs aan. Kort gezegd is het doel van ervaringsonderwijs om je te laten leren door te reflecteren op een persoonlijke leerervaring, of anders gezegd: leren door te doen. Onder de noemer Amsterdam Law Practice (ALP) bieden al onze masters vakken aan waar je jouw kennis van het recht kunnen toepassen op vragen uit de praktijk.

  Deze vakken plaatsen je in een bepaalde professionele rol en maken ervaring onderdeel van het leerproces. Dit gebeurt onder andere in de vorm van oefenrechtbanken, simulaties, clinics en stages. In alle gevallen kruip je in de huid van een jurist en leer je door deze ervaring te reflecteren op wie je bent als jurist, en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de samenleving, door de manier waarop je in je werk staat. Binnen elk masterprogramma is het mogelijk om ten minste 6 ects aan ervaringsonderwijs te volgen en maximaal 12 ects.

  Amsterdam Law Clinics, Stage en Advocatuur en beroepsethiek zijn enkele voorbeelden van vakken die vallen onder Amsterdam Law Practice.

 • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt?

  Veel strafrechtstudenten die aan de UvA afstuderen komen te werken in de strafrechtadvocatuur en bij de (semi)overheid. Wat de overheid betreft kun je denken aan de rechterlijke macht, de politie, bijzondere opsporingsdiensten of de ministeries van Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en andere departementen. Ook gemeenten, semioverheidsinstanties en NGO’s hebben in toenemende mate behoefte aan academisch gevormde (straf)juristen. Gemiddeld vinden alumni binnen vier maanden na hun afstuderen een eerste baan. Ongeveer 22% van de studenten heeft een betaalde stage en ruim 60% heeft tijdens de studie een relevante bijbaan, dit helpt bij het vinden van een eerste baan (bron: SEO economisch onderzoek 2020).

 • Wat is een track?

  Strafrecht is een track van de master Publiekrecht, een andere track binnen deze master is Staats- en bestuursrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Publiekrecht en de titel Master of Laws (LLM).

 • Wanneer is de deadline voor deze master?

  September-instroom

  De deadline voor de mastertrack Strafrecht is 1 juni voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 september, maar doe dit z.s.m. om je begin juli aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

  Februari-instroom

  De deadline voor de mastertrack Strafrecht is 1 december voor studenten met een Nederlandse nationaliteit. Dit is geen harde deadline. Aanmelden kan formeel nog tot 1 februari, maar doe dit z.s.m. om je begin december aan te kunnen melden voor vakken. Bij laat aanmelden is deelname aan gewenste vakken niet gegarandeerd.

Wil je meer informatie over Strafrecht? Download onze brochure:

Vragen? Stel ze aan een student

Malou
Masterstudent Strafrecht
Hoi, ik ben Malou en ik studeer Strafrecht. Stuur me een vraag op Instagram en ik geef je antwoord!
Stel je vraag via Instagram
Online hoorcollege
Kijk een online college! Docent Tom Blom vertelt in dit hoorcollege over het boerkaverbod versus mondkapjesplicht in het openbaar.
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.