Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Van slimme online tools voor immigranten, tot een platform dat inbreuk op auteursrechten opspoort: afgelopen vrijdag was het start-up event in de Law Hub. Uit de acht pitches zijn vijf winnaars gekozen. Zij doen de komende zes maanden mee aan het begeleidingsprogramma van de Law Hub.

Het start-up programma van de Amsterdam Law Hub kreeg eerder vijftien enthousiaste startup-ideeën. Acht start-ups pitchten hun idee in de Law Hub vorige week voor een jury. Hiervan zijn vijf start-ups geselecteerd voor het begeleidingsprogramma. Ook krijgen ze 2500 euro startkapitaal. De Challenge was in samenwerking met de partners ARAG en NautaDulith en gericht op Legal Tech en Sustainability.

1. YourLegals: slimme online tools voor individuen over de hele wereld om het immigratieproces naar Nederland inzichtelijk te maken en te versimpelen (aangewezen als winnaar door partner ARAG).

2. Double I: een op AI gebaseerd platform waarbij inbreuk op auteursrechten wordt opgespoord en verholpen voor onder andere ontwerpers, met als startpunt China en Nederland (aangewezen als winnaar door partner ARAG).

3. Act for Change: een platform waarop je punten kunt verdienen door het verrichten van handelingen die ten goede komen aan het milieu. Met deze punten kun je vervolgens duurzame items 'kopen' (aangewezen als winnaar door partner NautaDutilh).

4. Fusion: een kledingbedrijf waarmee statushouders een betere toekomst wordt geboden door hen werk te bieden als kledingmaker en -ontwerper zodat ze kunnen integreren in de samenleving. Tegelijkertijd kunnen bewuste consumenten hiermee duurzame, in Amsterdamgemaakte kleding kopen (aangewezen als winnaar door partner IXA).

5. Paitent: Een op AI gebaseerde tool waarmee de voorwaarden en vereisten van het verkrijgen van een patent beter kunnen worden ingeschat (aangewezen als winnaar door de Law Hub zelf).