Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Public Impact

Zó reiken wij directe rechtshulp aan

In samenwerking met maatschappelijke partners, studenten en medewerkers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bieden wij directe rechtshulp aan. Dit doen we door inloopspreekuren bij de rechtswinkels, strategisch procederen voor mensenrechten en het ontwikkelen van nieuwe rechtsoplossingen. Dit laatste doen we in samenwerking met externen als de Raad voor Rechtsbijstand en de Gemeente Amsterdam. Onderstaand lees je welke activiteiten dit programma omvat.

Pro bono-juridisch advies

We bieden pro bono-juridisch advies aan voor zowel burgers middels ons Free Legal Advice Centre als NGO's via een van onze co-workers, Pro Bono Connect

Strategisch procederen 

In samenwerking met de Amsterdam Law Clinics - van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid - houden we ons actief bezig met strategisch procederen voor mensen- en vrouwenrechten. Dit doen we onder andere met onze co-workers, The Public Interest Litigation Project (PILP) en Bureau Clara Wichmann.

Vrouwenrechtswinkel

In samenwerking met Bureau Clara Wichmann en de Gemeente Amsterdam openen we in september (2021) de allereerste Vrouwenrechtswinkel van Amsterdam om gelijke toegang tot het recht te bevorderen voor alle Amsterdamse vrouwen.

Inzet voor mensenrechtenadvocaten

Wederom met de Amsterdam Law Clinics, zetten we ons wereldwijd in voor mensenrechtenadvocaten. Dit gebeurt via een van onze co-workers, Lawyers4Lawyers.

In samenwerking met Arbeidsmarktresearch via de vakken Legal Tech Lab en Justice Entrepreneurship ontwikkelen we producten op het gebied van Legal Tech

Het probleem van de volle boodschappentas

Met ondersteunen van de Raad voor Rechtsbijstand hebben we onderzoek gedaan naar de effectiviteit van eerstelijns rechtshulpverlening aan burgers met een volle boodschappentas. Op basis hiervan hebben een sociaal juridische kaart ontwikkeld.

Netwerkbijeenkomsten

We organiseren netwerkbijeenkomsten waar we studenten, onderzoekers en externe partners uitnodigen om elkaar te ontmoeten en te co-creëren.