Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Gefinancierde start-ups

Deze start-ups werden er in het verleden door de Law Hub gefinancierd.

Adab Finance 

Oprichters van Adab Finance, Olaf Stolk en Jorrit Jans, zijn geïnspireerd geraakt door de wereld van Islamic Finance. Dit bancaire systeem, dat vooral groot is in Azië, biedt een veilig en duurzaam alternatief voor conventionele financieringen. In andere Europese landen, als Engeland en Duitsland, worden deze financieringsmogelijkheden al toegepast. In Nederland echter nog niet. Adab's eerste stap was daarom om deze mogelijkheid aan te bieden bij private partijen. Inmiddels is het werkveld uitgebreid naar grotere instellingen. Zo zijn ze, gezien de grote belangstelling via hun website, momenteel druk bezig met het aanbieden van halalhypotheken. 

YourLegals

YourLegals Arbeidsrecht is een platform dat advies geeft op het gebied van immigratie en arbeidsrecht. Ze richten zich hier specifiek op Japanse en Amerikaanse expats die in Nederland wonen óf naar Nederland willen verhuizen. In samenwerking met het team van ervaren arbeidsrechtadvocaten en -juristen biedt YourLegals de oplossing voor elk probleem door middel van advies, bemiddelen of procederen. Het uitgangspunt van YourLegals Arbeidsrecht is dat voorkomen altijd goedkoper en sneller is dan oplossen. Ze hechten dan ook veel waarde aan het vastleggen van de rechten en plichten van de werknemer en de werkgever in een zo vroeg mogelijke fase. Door het gebruik van innovatieve technologische oplossingen kunnen ze dat sneller, goedkoper en efficiënter dan de klassieke rechtshulpverleners.

Clarity Now

Student Emma Morgan is de oprichter van Clarity Now. Ze kwam op dit innovatieve idee door een van de colleges van haar docent Nienke Doornbos. Met haar start-up bouwt ze aan een app voor asielzoekers voor een rechtvaardiger eerste gesprek bij de IND. Middels deze app kunnen asielzoekers zowel hun verhoor opnemen, als in hun eigen taal beter geïnformeerd worden over hun rechten. Hierdoor verloopt het verhoor niet alleen rechtvaardiger; asielzoekers hebben direct ook betere bewijskracht voor wat er gezegd is en kunnen dus beter een dossier opbouwen. Momenteel worden zij namelijk niet op deze rechten gewezen en worden hun telefoons in veel gevallen zelfs vooraf afgenomen.

PAItent

Het doen van een octrooiaanvraag is essentieel om intellectueel eigendom te beschermen. Dit aanvraagproces omvat veel zoekwerk, vergelijkingen en controles om er zeker van te zijn dat je idee voldoende onderscheidend en uniek is. Oprichter van PAItent, May Lee, realiseerde zich dat dit proces, met behulp van AI, kan worden versneld. Deze tool bespaart je dus niet alleen tijd, maar ook geld!