Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Market Impact

Binnen het programma, Market Impact, ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bij het vermarkten en financieren van start-up ideeën.

Broedplaats voor innovatieve ideeën

Wij geloven dat ondernemerschap een belangrijke rol speelt in het vernieuwen van de juridische sector. Tot op heden is de markt voor legal tech nog klein en is er elders geen plek waar innovatieve oplossingen binnen deze bedrijfstak samenkomen. Daarom vormen wij met de Law Hub een broedplaats waar nieuwe juristen worden opgeleid en onderzoekers juridische problemen aan het licht brengen. Vernieuwende business ideeën die hieraan bijdragen kunnen van ons zowel financiële als inhoudelijke hulp verwachten. Lees hieronder waarvoor onderzoekers en studenten precies bij ons terecht kunnen.

Start-up Fund

Levensvatbare ideeën voor juridische oplossingen kunnen van ons een startfinanciering van €2.500 krijgen om op deze manier tot de markt te treden.

Start-up & Stichtingen Law Clinics

Nederlandse stichtingen en start-ups blijken in hun opstartfase vaak nog niet goed op de hoogte te zijn van de criteria van hun oprichting. Hierdoor kloppen zij in diverse stadia van hun ondernemerschap aan bij onze partner, Pro Bono Connect. Aanvragen die in één keer behandeld hadden kunnen worden als ze vanaf de start meer hulp hadden gehad. Om deze begeleiding te kunnen bieden, slaan wij op maandelijkse basis de handen ineen met Pro Bono Connect. Telkens weer vanuit een andere juridische invalshoek, onder de noemer Start-up & Stichtingen Law Clinics.

Voor deze clinics werken wij samen met Nederlands grootste advocatenkantoren, juridisch adviseurs, en academici en rechtenstudenten van de UvA. Op basis van de juridische vragen die je vooraf dient in te zenden, zorgen wij ervoor dat je gematcht wordt aan de juiste professional voor een-op-een advies. In aanvulling hierop, vindt er tevens een seminar plaats over het desbetreffende juridische thema en sluiten we af met een lunch- of netwerkborrel.

Aanmelden?

Je vindt alle clinics terug in onze agenda. Elke clinic omvat een nieuw thema; meld je dus aan door het formulier in te vullen van het desbetreffende onderwerp. Houd de aangegeven deadline hierbij in acht.

Market Launch Programma

Binnen dit programma wordt custom-made coaching van een jaar aangeboden aan teams die concrete plannen hebben om een product of dienst op de juridische markt te brengen. Dit programma is ontwikkeld om samen met start-ups en non-profitorganisaties rond de tafel te gaan om te kijken waar de uitdagingen en kansen liggen. Op basis van de design thinking-methode worden deze vervolgens vertaald naar een concreet plan, zodat er één op één kan worden samengewerkt in de Hub.

Deze hulp wordt aangeboden op basis van de volgende modules:

 • Product

 • Market Fit

 • Business plan & Operations

 • Funding

 • Marketing & Sales

 • Impact & Success Metrics

 • Scaling

 • Civic Innovation

De Law Hub maakt bij elke module intensief gebruik van de expertise uit het netwerk om ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden. 

Deelnemen aan het Market Launch Programma? Dien je aanvraag dan rechtstreeks in bij Frances Singleton (programmadirecteur) via: f.c.singleton@uva.nl.

Huidige start-ups

 • Legal Crowd; opgericht door Gabriel Poltorak en Joost Jansen. 

Legal Crowd is een crowdfunding initiatief voor belangrijke juridische zaken. Joost en Gabriel begonnen hun bedrijf samen tijdens de masteropleiding Justice Entrepreneurship en wonnen investeringen van het start-up fonds, onze Law Hub pitching competitie en werden genomineerd voor meest innovatieve studenten van Nederland. Hun eerste case zal in december live gaan op het platform.

 • Damsco; opgericht door Olele Akhile en Daniel Ten Tusscher.

Damsco, momenteel in ontwikkeling, is een juridische belangenbehartigings- en contracteringsdienst ontworpen om creatieven te ondersteunen. Het doel is om begrijpelijke contracten aan te bieden tegen een lage prijs om de onderbedeelde gemeenschap van freelancers te ondersteunen. Ze zijn momenteel bezig met het afronden van hun gebruikersonderzoek en zijn blij om te praten met alle creatieven die willen deelnemen aan hun pilot.

 • Eternal Contract; opgericht door Jan Swoboda

Een door NFT aangedreven tool om documenten eeuwig op te slaan in een blockchain. Deze tool, die zich momenteel in de testfase bevindt, is ontworpen om de gevolgen van een hack te beperken door volledige toegang tot documenten te behouden. 

 • pAItent; opgericht door May Lee

pAItent is een AI-tool dat ontworpen is om IP-advocaten te ondersteunen bij het identificeren van 'uitvinderswerkzaamheid'. Het platform zal in staat zijn om de stand van de techniek te identificeren en de relatieve nabijheid tot de bestaande toepassing te beoordelen door middel van clustering. May Lee ontwikkelt momenteel de MVP en is op zoek naar een mede-oprichter.