Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Market Impact

Impact maken in de maatschappij

Het Market Impact-programma bestaat uit twee onderdelen: een broedplaats waarbij we aansporen, en inspiratie bieden in de uiteindelijke tot standkoming van ideeën om de juridische sector te verbereren. En, het incubatorprogramma, waar gratis, intensieve ondersteuning geboden wordt om deze ideeën uiteindelijk te vermarkten. Lees hieronder in het kort wat dit inhoudt.

 

Broedplaats

De broedplaats is bedoeld voor studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten die een juridisch probleem willen oplossen, maar nog niet weten hoe. Daarnaast bieden we maatschappelijke organisaties, via dit platform, de mogelijkheid om met studenten in contact te komen.

Meer over de broedplaats

Incubatorprogramma

Het incubatorprogramma is een traject voor initiatieven van binnen én buiten de UvA. Hierbij word je gedurende één jaar lang gratis ondersteund door een team van mentoren en professionals om een idee te realiseren - dat mogelijk tot stand is gekomen tijdens deelname aan de broedplaats!

Meer over het incubatorprogramma
 

En op déze manier maken wij impact in de maatschappij

 

Onze werkwijze in een notendop

Innovatie binnen de juridische sector, is voor velen een nog onbekend fenomeen. We horen je denken: hoe gaat dat dan precies in z'n werk? Nou, wij geloven bijvoorbeeld heilig in de kracht van co-creatie met jonge ondernemers. Dit illustreren we dan ook graag aan de hand van een aantal voorbeelden van startups waarmee wij samenwerken.

The Little Law Student (LLS) is een initiatief dat rechtszaken en wetten doorvertaalt naar een stripboek voor rechtenstudenten. LLS bevindt zich momenteel in de testfase, en wij ondersteunen dit proces door de tool bij studenten te testen. Een andere startup, die inmiddels alweer twee jaar bij ons Market Impact-programma is aangesloten, is Legal Crowd. Dit crowdfundingsplatform voor rechtszaken, kwam tot stand tijdens deelname aan ons mastervak Justice Entrepreneurship, en heeft inmiddels al meerdere burgers geholpen met volledig gefinancierde rechtszaken. In tegenstelling tot deze ondernemingen, kloppen er ook regelmatig organisaties bij ons aan die juridische problemen signaleren, op zoek zijn naar een oplossing en niet weten waar te beginnen. Zo ook initiatiefnemer Sara Hertzog. Uit onderzoek is gebleken dat startups geen toegang hebben tot ondersteuning omtrent faillissement. Naar aanleiding hiervan hebben wij hiervoor, in samenwerking met studenten, RestartUp bedacht: de startup die inmiddels actief gefinancierd wordt door de Gemeente Amsterdam.

Ondersteuning vanuit de Law Hub, komt dus vanuit verschillende manieren tot stand. Bijvoorbeeld door het volgen van ons mastervak Justice Entrepreneurship, vanuit eigen initiatief, óf door deelname aan workshops en events van onze broedplaats. Op deze pagina gaan we dieper in op deze laatste mogelijkheid.