Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Market Impact

Binnen het programma, Market Impact, ondersteunen we ondernemende studenten en onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bij het vermarkten en financieren van start-up ideeën.

Broedplaats voor innovatieve ideeën

Wij geloven dat ondernemerschap een belangrijke rol speelt in het vernieuwen van de juridische sector. Tot op heden is de markt voor legal tech nog klein en is er elders geen plek waar innovatieve oplossingen binnen deze bedrijfstak samenkomen. Daarom vormen wij met de Law Hub een broedplaats waar nieuwe juristen worden opgeleid en onderzoekers juridische problemen aan het licht brengen. Vernieuwende business ideeën die hieraan bijdragen kunnen van ons zowel financiële als inhoudelijke hulp verwachten. Lees hieronder waarvoor onderzoekers en studenten precies bij ons terecht kunnen.

Start-up Fund

Levensvatbare ideeën voor juridische oplossingen kunnen van ons een startfinanciering van €2.500 krijgen om op deze manier tot de markt te treden.

Market Launch Programma

Binnen dit programma wordt custom-made coaching van een jaar aangeboden aan teams die concrete plannen hebben om een product of dienst op de juridische markt te brengen. Dit programma is ontwikkeld om samen met start-ups en non-profitorganisaties rond de tafel te gaan om te kijken waar de uitdagingen en kansen liggen. Op basis van de design thinking-methode worden deze vervolgens vertaald naar een concreet plan, zodat er één op één kan worden samengewerkt in de Hub.

Deze hulp wordt aangeboden op basis van de volgende modules:

  • Product

  • Market Fit

  • Business plan & Operations

  • Funding

  • Marketing & Sales

  • Impact & Success Metrics

  • Scaling

  • Civiv Innovation

De Law Hub maakt bij elke module intensief gebruik van de expertise uit het netwerk om ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden. 

Deelnemen aan het Market Launch Programma? Dien je aanvraag dan rechtstreeks in bij Frances Singleton (programmadirecteur) via: f.c.singleton@uva.nl.