Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De broedplaats

De broedplaats is een plek voor inspiratie, en waar je kunt kennismaken met innoverende initiatieven uit de juridische sector. We bieden je hier de mogelijkheid vrijblijvend deel te nemen aan events of workshops rond maatschappelijk-juridische thema's, en om (andere) studenten, focusgroepen en organisaties te ontmoeten. Door samen in gesprek te gaan, kunnen mogelijk nieuwe problemen aan het licht komen en kan er gezamenlijk over oplossingen worden nagedacht. Studenten die geïnteresseerd zijn om hun plannen uit te werken naar een marktgerichte oplossing, worden aangemoedigd deel te nemen aan het incubatorprogramma.

Events & workshops

We zien dat zowel maatschappelijke partners als studenten op de hoogte zijn van problemen die er spelen in de maatschappij, maar vaak niet weten waar te beginnen. Om dit te stimuleren en hen in de juiste richting te sturen, organiseren we vanuit onze broedplaats bijeenkomsten. 

Onze werkwijze

De Human Centered Design-methode vormt hierbij de rode draad, omdat we geloven dat er met deze mensgerichte werkwijze écht waardevolle oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Zo starten we met de 'Empathize' fase, waarin we studenten (afkomstig van universiteiten en hogescholen uit heel Nederland) stimuleren zich te verplaatsen in de eindgebruikers, door met hen in gesprek te gaan. Op basis hiervan kunnen daadwerkelijke problemen worden gedefinieerd en kan er gebrainstormd worden over mogelijke oplossingen.

Klaar voor de volgende stap?

Ben je student aan een Nederlandse universiteit of Hogeschool, en heb je inmiddels al een startupidee uitgewerkt, maar mis je nog de skills of het netwerk om het in de markt te zetten? Meld je dan aan voor ons Incubatorprogramma! Hier word je één jaar lang intensief, gratis begeleid, met mogelijke doorstroom naar onze startfinanciering. 

Onze (maatschappelijke) partners

Momenteel werken we al actief samen met onder andere de Gemeente Amsterdam, StartupAmsterdam, de Raad voor de Rechtsbijstand, ProBono Connect en andere universiteiten.

Ben jij werkzaam bij een organisatie die een juridisch probleem wil oplossen, en wil je je graag bij ons aansluiten? Stuur dan een email naar amsterdamlawhub@uva.nl, zodat we je kunnen helpen bij het faciliteren van een workshop met onze studenten.

In onze agenda zie je welke bijeenkomsten er intussen al gepland zijn!