Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Talent Factory 2023

De juiste keuzes maken binnen je academische carrière

Talent Factory is een (Engelstalig) programma dat specifiek ontwikkeld is voor onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (UvA), gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om strategische loopbaankeuzes te maken. Onderdeel hiervan zijn pitchingtrainingen, het schrijven van subsidievoorstellen, netwerken en onderzoeksmethodologieën. Daarnaast dient Talent Factory niet alleen als leerplatform, maar ook als platform voor het delen van ervaringen en het bespreken van carrière-uitdagingen met peers en succesvolle senior onderzoekers van de faculteit en daarbuiten.

In 2023 zal het programma als volgt worden aangeboden:

  • PhDs: verplicht voor tweedejaars, maar ook toegankelijk voor derde- en vierdejaars (maart 2023)
  • UDs (november/december 2023)

Programma voor PhDs

Dit programma is verplicht voor PhDs en heeft plaatsgevonden in maart 2023. Het omvatte de volgende twee modules:

1. CV & Carrière

In deze module werden PhDs geholpen bij de professionalisering van hun cv. Daarnaast werd er een panel uitgenodigd van seniors uit het werkveld die hen direct te woord stonden. Deze panelleden bestonden uit: Marten Zwanenburg (Political Advisory), Nathalie Dijkman (Intra/Entrepreneur), Joao Quintas (Research) en Jonathan soherno (Law/judiciary). 

2. Pitching

Deze pitchingmodule stond geheel in het teken van het bedenken van thema's en strategieën om een goede pitch uit te werken. Daarnaast werden er handvatten geboden om deze pitch op verschillende doelgroepen toe te spitsen (journalisten, academici). 

Programma voor UDs

Het programma voor Junior UDs vindt plaats in november en december 2023. De volgende vier modules zullen worden behandeld:

1. CV & Career Building 

Gericht op verschillende onderzoeksprofielen, belangrijke zaken om te overwegen bij het bepalen van een eigen carrièrepad, hoe consistentie te ontwikkelen zonder deuren te sluiten, en praktische middelen ter ondersteuning van werkprocessen.

2. Pitching & Networking

Het identificeren van uitdagingen op het gebied van netwerken, hoe deze te versterken, te communiceren met de pers, het bepalen van thema's voor het desbetreffende onderzoeksprofiel en pitchingstrategieën.

3. Grant writing 

Veelvoorkomende valkuilen bij het aanschrijven van subsidies, hulp bij consortiumsubsidies, valorisatie en hoe een sterk verhaal te creëeren op basis van de Hourglass-methode.

4. Methods & Research design 

Handvatten bij het strategisch heroverwegen van de onderzoeksaanpak, het ontwikkelen van een goede onderzoeksvraag, een kritische reflectie op de kloof tussen vragen en methoden, een inleiding van de belangrijkste methoden en kritische reflectie op normatieve kaders.

Exacte aanvangdata en inschrijfmogelijkheden volgen nog!

Contact

Voor vragen over Talent Factory, kun je contact opnemen met Frances Singleton.