Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Impact Research

Binnen het programma, Impact Research, bieden wij onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ondersteuning om impact te maken met hun onderzoek.

Mensen op een zebrapad

Wat kunnen wij voor onderzoekers betekenen?

Wij zijn geen juridische academici, maar experts op het gebied van design thinking en innovative research dissemination. Als ondernemers zien wij namelijk snel de verbinding tussen een onderzoek en de mogelijke applicatie hiervan in de maatschappij. Dit gegeven, in combinatie met onze kennis van de juridische sector en het juridisch jargon, maakt het Impact Research-programma tot de perfecte formule om een nieuwe brug te slaan tussen de juridische academische wereld en de maatschappij. We ondersteunen onderzoekers middels onderstaande activiteiten.

Workshops

Elk kwartaal bieden wij een nieuwe workshop aan voor medewerkers van de FdR op het gebied van knowledge utilisation of research dissemination. Onze workshops helpen onderzoekers o.a. om hun onderzoek te pitchen, te vertalen naar een lekenpubliek, bondig samen te vatten, pakkend te omschrijven of om te zetten in een tool, product of nieuwspublicatie – in de vorm van blogs, social media, video’s of podcasts.

Lees hier meer over onze laatste workshops, Communicating your thesis to the layman en Pitch Perfect.

Disseminatie

Voor specifieke onderzoeken of onderzoeksinstituten aan de FdR helpen wij met plezier bij de ontwikkeling van een communicatiestrategie, om vragen te beantwoorden als: hoe bereik je buitenstaanders met dit onderzoek? En, hoe houd je burgers, NGOs, overheden of journalisten op de hoogte van belangrijke implicaties van jouw onderzoek in de maatschappij? Hierbij vervullen we niet alleen een adviserende rol, maar helpen we ook met de uitvoering ervan. Samen met ons team maak je een video, blog, podcast of visueel ontwerp van je onderzoek.

Zie hieronder een van de 3MT-video's die wij produceerden voor FdR-onderzoeker, Malouke Kuiper.

Valorisatie

Voor elke NWO-aanvraag is knowledge utilisation tegenwoordig een vast onderdeel. Sterker nog: de meeste research grant applications zijn succesvoller wanneer er duidelijk kan worden aangetoond welke concrete betekenis ze toevoegen aan de maatschappij. Maar hoe stel je zo'n aanvraag op de juiste manier op? En welke mogelijkheden, naast workshops of congressen, zijn er om onderzoek van waarde te laten zijn voor onze samenleving? Hierover denken wij graag mee. 

Wij zijn experts in Theory of Change-development en het brainstormen van nieuwe (technologische) tools, websites, databases of producten om de juridische sector middels onderzoeken vanuit de FdR te verbeteren. In aanvulling hierop bieden wij daarom startfinancieringen aan voor onderzoekers die hun ideeën direct in de praktijk willen brengen.

Netwerken en partnerships

Als Law Hub staan wij met één voet in de maatschappij en één in de faculteit. Onze nieuwsbrief wordt gelezen door meer dan 300 externe juridische partners die specifiek geïnteresseerd zijn in de onderzoeken die er aan de FdR gedaan worden. Via onze (netwerk)events, samenwerkingsprogramma’s met de Gemeente, Zuidas en het Ministerie van Justitie, verbinden wij onderzoekers aan relevante partners. Daarnaast faciliteren we events en workshops volgens de design-thinking methode.

Op zoek naar een plek voor een eigen onderzoeksworkshop of lezing met een innovatieve moderator of facilitator? Of hulp nodig bij de vormgeving van jouw onderzoek voor mogelijk geïnteresseerde, externe partijen? We helpen je graag, dus neem gerust contact op!