Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Impact Research

Impact Research

Binnen het programma, Impact Research, bieden wij onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ondersteuning om impact te maken met hun onderzoek.

Mensen op een zebrapad

Wat kunnen wij voor onderzoekers betekenen?

Wij zijn geen juridische academici, maar experts op het gebied van design thinking en innovative research dissemination. Als ondernemers zien wij namelijk snel de verbinding tussen een onderzoek en de mogelijke applicatie hiervan in de maatschappij. Dit gegeven, in combinatie met onze kennis van de juridische sector en het juridisch jargon, maakt het Impact Research-programma tot de perfecte formule om een nieuwe brug te slaan tussen de juridische academische wereld en de maatschappij. We ondersteunen onderzoekers middels onderstaande activiteiten.

Talent Factory

Talent Factory is een (Engelstalig) programma dat specifiek ontwikkeld is voor onderzoekers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om strategische loopbaankeuzes te maken. Onderdeel hiervan zijn pitchingtrainingen, het schrijven van subsidievoorstellen, netwerken en onderzoeksmethodologieën. Daarnaast dient Talent Factory niet alleen als leerplatform, maar ook als platform voor het delen van ervaringen en het bespreken van carrière-uitdagingen met peers en succesvolle senior onderzoekers van de faculteit en daarbuiten.

Workshops
In aanvulling hierop bieden we incidenteel ook workshops aan voor onderzoekers, op het gebied van knowledge utilisation en research dissemination. Hiermee willen we hen o.a. helpen om hun onderzoek te pitchen, te vertalen naar een lekenpubliek, bondig samen te vatten, pakkend te omschrijven of om te zetten in een tool, product of nieuwspublicatie – in de vorm van blogs, social media, video’s of podcasts.

Deze twee workshops organiseerden we in het verleden: Communicating your thesis to the layman en Pitch Perfect.

Disseminatie

Voor specifieke onderzoeken of onderzoeksinstituten aan de FdR helpen wij met plezier bij de ontwikkeling van een communicatiestrategie, om vragen te beantwoorden als: hoe bereik je buitenstaanders met dit onderzoek? En, hoe houd je burgers, NGOs, overheden of journalisten op de hoogte van belangrijke implicaties van jouw onderzoek in de maatschappij? Hierbij vervullen we niet alleen een adviserende rol, maar helpen we ook met de uitvoering ervan. Samen met ons team maak je een video, blog, podcast of visueel ontwerp van je onderzoek.

Zie hieronder een van de 3MT-video's die wij produceerden voor FdR-onderzoeker, Malouke Kuiper.

'Research Worth Sharing - 3MT video of Malouke Kuiper
'Malouke Kuiper is researching the relationship between law and behavior at the Law Faculty of the University of Amsterdam.'

Samenwerken om impact te maken

Impact creëren met onderzoek kan een uitdaging zijn voor onderzoekers die werkzaam zijn binnen  het recht. Want wat wordt daadwerkelijk gezien als impact? Hoe meet je het? Het toepassen van kennis is tegenwoordig een vast onderdeel van elke NWO-subsidieaanvraag. Sterker nog, de meeste subsidieaanvragen voor onderzoek hebben meer kans van slagen als ze duidelijk kunnen aantonen welke concrete impact ze zullen hebben op de samenleving. Maar hoe stel je zo'n aanvraag op? En welke mogelijkheden zijn er, naast workshops of conferenties, om waarde voor de samenleving te creëren? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van deze vragen!

Bij de Amsterdam Law Hub werken we op verschillende manieren om onderzoekers te ondersteunen. We zijn experts in het ontwikkelen van een "Theory of Change" en het brainstormen over nieuwe (digitale) tools, websites, databases of producten die de juridische sector kunnen verbeteren door onderzoek aan de Amsterdam Law School. Dit bieden we aan op de volgende manieren:

  1. Persoonlijke beoordeling van subsidieaanvragen - we werken hierbij een-op-een met onderzoekers om de kennisdeling- en toepassing zo sterk mogelijk te maken.
  2. Talent Factory - een boosterprogramma dat onderzoekers ondersteunt en traint om betere carrièrekeuzes te maken. Workshops over impact maken ook deel uit van het programma.
  3. Brainstormsessies - onderzoekers die het maken van impact in een abstractere vorm willen verkennen, kunnen onderstaand formulier invullen om een persoonlijke brainstormsessie te boeken met onze projectmanager Onderzoek & Innovatie, Frances Singleton.

Voor meer informatie over impact, of gewoon om een uurtje te praten over de verschillende mogelijkheden die er zijn voor onderzoekers binnen de faculteit, kun je onderstaand formulier invullen om een afspraak te maken met de Law Hub. 

Ter info: dit formulier is in het Engels, maar mag uiteraard ook in de eigen taal worden beantwoord. Ons team spreekt ook Nederlands.

Netwerken en partnerships

Als Law Hub staan wij met één voet in de maatschappij en één in de faculteit. Onze nieuwsbrief wordt gelezen door meer dan 300 externe juridische partners die specifiek geïnteresseerd zijn in de onderzoeken die er aan de FdR gedaan worden. Via onze (netwerk)events, samenwerkingsprogramma’s met de Gemeente, Zuidas en het Ministerie van Justitie, verbinden wij onderzoekers aan relevante partners. Daarnaast faciliteren we events en workshops volgens de design-thinking methode.

Op zoek naar een plek voor een eigen onderzoeksworkshop of lezing met een innovatieve moderator of facilitator? Of hulp nodig bij de vormgeving van jouw onderzoek voor mogelijk geïnteresseerde, externe partijen? We helpen je graag, dus neem gerust contact op!