Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Impact Education

Binnen het programma, Impact Education, focussen we ons op het verbeteren en vernieuwen van de juridische sector door het onderwijs hierin te betrekken.

Juristen van de toekomst

Om de juridische sector te verbeteren en te vernieuwen, bieden wij voor studenten ondernemerschap en innovatie aan binnen het masterprogramma van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Professionals die werkzaam zijn in de juridische of justitiële sector, kunnen bij ons daarnaast terecht voor masterclasses op het gebied van innovatie (legal design methodologie) en technologie. Op deze manieren zorgen we ervoor dat de sector van binnenuit verbeterd wordt - en leiden wij de jurist van de toekomst op door samen te werken met het talent van de faculteit! Hieronder lees je meer over de onderwijsprogramma's die wij aanbieden.

Justice Entrepreneurship

Een 6 ECTs mastervak dat specifiek gericht is op ondernemerschap en design thinking binnen de juridische sector. Het vak loopt van 29 maart t/m 28 mei 2021. Studenten die het vak volgen, kunnen tevens meedoen aan het Market Impact Programma.

Masterclasses voor professionals

Deze eerste tweedaagse masterclasses zijn ontwikkeld in samenwerking met innovatie-experts aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en speciaal gericht op advocaten en rechters. Ze zullen in de zomer van 2021 van start gaan - meer informatie hierover volgt snel. 

Amsterdam Law Practice

Daarnaast werken wij in de Law Hub nauw samen met al het ervaringsonderwijs van de masteropleiding aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Amsterdam Law Practice (ALP). Binnen ALP worden onder andere clinics aangeboden waar studenten werken aan echte mensenrechtenzaken. Ook worden er binnen het vak, Legal Tech Lab, nieuwe legal tech producten ontwikkeld voor bedrijven in Nederland. Studenten die meedoen aan deze vakken kunnen in de coworking ruimte van de Law Hub samenwerken met onze huurders.