Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Impact Education

Binnen het programma, Impact Education, focussen we ons op het verbeteren en vernieuwen van de juridische sector door het onderwijs hierin te betrekken.

Mensen met een laptop

Juristen van de toekomst

Om de juridische sector te verbeteren en te vernieuwen, bieden wij voor studenten ondernemerschap en innovatie aan binnen het masterprogramma van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Professionals die werkzaam zijn in de juridische of justitiële sector, kunnen bij ons daarnaast terecht voor masterclasses op het gebied van innovatie (legal design methodologie) en technologie. Op deze manieren zorgen we ervoor dat de sector van binnenuit verbeterd wordt - en leiden wij de jurist van de toekomst op door samen te werken met het talent van de faculteit! Hieronder lees je meer over de onderwijsprogramma's die wij aanbieden.

Justice Entrepreneurship

Een 6 ECTS mastervak dat specifiek gericht is op ondernemerschap en design thinking binnen de juridische sector. Het vak loopt van 29 maart t/m 28 mei 2021. Studenten die het vak volgen, kunnen tevens meedoen aan het Market Impact Programma.

Feiten over het mastervak

  • 89% van de studenten wil na de cursus doorgaan met ondernemerschap/het ontwikkelen van een oplossing. Hieruit kunnen we concluderen dat J.E. de studenten het vertrouwen geeft om ondernemer te worden.
  • 44% gaat door met de ontwikkeling van dezelfde oplossing als waarmee hij/zij gestart is.
  • 100% wil na het vak in contact blijven met de andere studenten.
The most interesting is that we learn and think from a different perspective about laws than we used to in law schools. I learned how to build up an idea and learned a lot of practical skills.
It's a special experience for me to further open my mind, since I tend to concentrate on reasonability and feasibility of my ideas, and seldom have had such an opportunity to imagine as far as possible.
It was the nicest and final course I had in University, so it was a great way to end my masters.

Masterclasses voor professionals

Deze eerste tweedaagse masterclasses zijn ontwikkeld in samenwerking met innovatie-experts aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en speciaal gericht op advocaten en rechters. Ze zullen in de zomer van 2021 van start gaan - meer informatie hierover volgt snel. 

Amsterdam Law Practice

Daarnaast werken wij in de Law Hub nauw samen met al het ervaringsonderwijs van de masteropleiding aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Amsterdam Law Practice (ALP). Binnen ALP worden onder andere clinics aangeboden waar studenten werken aan echte mensenrechtenzaken. Ook worden er binnen het vak, Legal Tech Lab, nieuwe legal tech producten ontwikkeld voor bedrijven in Nederland. Studenten die meedoen aan deze vakken kunnen in de co-working ruimte van de Law Hub samenwerken met onze huurders.