Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Impact Education

Verandering begint bij bewustwording

Rechtenstudenten zijn de juristen van de toekomst. We zijn er daarom van overtuigd dat zij betrokken moeten worden bij onze gezamenlijke missie om het recht te verbeteren. Daarom hebben we het mastervak Justice Entrepreneurship ontwikkeld, waarbij we rechtenstudenten stimuleren om rechtsoplossingen te bedenken voor de maatschappij. 

Naast het rechtenonderwijs, vinden we het noodzakelijk om een brug te slaan naar professionals, lees "doorgewinterde juristen". Hiervoor hebben we, in samenwerking met ACLPA, een masterclass voor overheidsjuristen in het leven geroepen. 

Deze programma's staan onderaan uitgelicht.

Amsterdam Law Practice

In aanvulling op bovenstaand, werken we nauw samen met de Amsterdam Law Practice (ALP). Binnen ALP worden onder andere clinics aangeboden waar rechtenstudenten werken aan echte mensenrechtenzaken. Op deze pagina lees je meer hierover.

Human Centered Design Toolkit

We hebben een toolkit ontworpen om (toekomstige) entrepreneurs uit de juridische sector te ondersteunen. De methode 'Human Centered Design' vormt hierbij de rode draad. Waarom? Omdat we geloven dat je, alvorens je een product of dienst wilt ontwikkelen, de behoeften van de eindgebruiker moet kennen. Hierdoor wordt de kwaliteit en duurzaamheid van een tool verbeterd en vergroot je de kans om hiermee écht impact te maken.

De toolkit is onderverdeeld in zes fases: Empathise, Define, Ideate, Prototype, Test en Assess. Aan elke stap, hebben we best practices en oefeningen gekoppeld om je op weg te helpen. Daarnaast higlighten we tevens onze favoriete, juridische innovaties die ook gebruik maken van deze methode. 

Interesse om meer hierover te leren, óf direct te beginnen?