Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Legal Tech Lab

Onderwijsmethode

Gedurende acht weken leren studenten alles over innovatieve, technologische veranderingen in toepassing en benadering van het recht en ontwikkelen zij de vaardigheden om verschillende LegalTech-toepassingen te onderscheiden en te beoordelen in het kader van een specifiek juridisch vraagstuk.

Uiteindelijk zullen de studenten in de laatste vier weken in teamverband aan de slag gaan met de ontwikkeling van een Legal Tech-toepassing, ingegeven door opdrachtgevers uit de praktijk. Van studenten wordt zelfstandigheid verwacht, maar begeleiding wordt gedurende het gehele traject geboden. De eindopdrachten worden aan het eind van blok 2.2 ingeleverd, maar in dat blok zal er geen onderwijs plaatsvinden. Verder is de beoordeling op basis van de praktijkopdracht en een individueel essay. 

Voorwaarden voor deelname 

Het vak staat open in blok twee (nov-dec) voor studenten van de masters binnen Arbeidsrecht en Privaatrecht. Studenten van andere masters zijn van harte welkom, maar moeten toestemming vragen bij hun mastercoördinator. Studenten kunnen zich aanmelden voor het Legal Tech Lab bij mw. R.D. Rietveld middels een korte motivatie. Aanmelding verlopen niet via SIS; studenten ontvangen na een succesvolle afronding 6 ECT’s.