Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Innovatie binnen het recht; daar staan wij binnen de Amsterdam Law Hub voor en praten we in onze podcastserie dan ook graag over met innovators van binnen- en buiten de juridische sector. In onze nieuwste driedelige serie, duiken we in de wereld van kunst en recht.

Het lijkt een onwaarschijnlijke combinatie; het recht dat voornamelijk bestaat uit regels en wetten, en het vrije en ontastbare van kunst. Omdat wij er vanuit de Law Hub sterk in geloven dat kunst kan leiden tot nieuwe perspectieven op de juridische sector, besluiten we hierover in dialoog te gaan met experts op dit gebied.

Kunst versus het Internationaal Recht

In de eerste aflevering spreekt Gabriela met Sofia Stolk. Sofia doet vanuit TMC Asser Instituut (en inmiddels ook VU) onderzoek naar de rol van kunst in het Internationaal Recht. Waarom is het zo van belang dat we door kunst worden uitgedaagd hier anders naar te kijken? En op welke manier gebeurt dit al?

Ook kunstenaars hebben advocaten nodig

De tweede aflevering staat in het teken van de advocatuur. Advocaat Aernoud Bourdrez maakte de verrassende overstap van de Zuidas naar de kunstwereld. Hij vertelt waarom, en wat er nodig is om de advocaat te zijn wie hij is. Hij schreef er zelfs een boek over, Think Like a Lawyer, Don't Act Like One.

Hoe fluïde is de kijk op ons rechtssysteem?

In de derde en laatste aflevering van deze reeks gaan we in gesprek met de Amerikaanse kunstenares JULIACKS en oprichter van TAAK, Theo Tegelaers. Met hun kunstprojecten durven zij een ander licht te schijnen op ons rechtssysteem. We zoomen in op Nederlandse gevangenissen, en het beïnvloeden van de politiek.

Aansluitend belt Gabriela ook nog even met Nathalie Dijkman (Directeur van de Law Hub en fotograaf) omdat ze benieuwd is hoe zij, vanuit deze dubbele rol, tegen dit onderwerp aankijkt. Haar reacties zijn te beluisteren aan het eind van elke aflevering.