Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Affiniteit met onderwijs én rechtshulp en zie jij tevens de noodzaak van rechtswinkels als ervaringsonderwijs? Dan ben jij wellicht de Coördinator Onderwijs & Rechtshulp die wij zoeken!

De Amsterdam Law Hub faciliteert eerstelijns rechtshulp door juridische spreekuren te organiseren voor vrouwen in Amsterdam via de Vrouwenrechtswinkel. Dit zal vanaf 2022 gebeuren op drie locaties in Amsterdam. Daarnaast kunnen burgers in de Law Hub ook terecht bij de Belastingwinkel, de Strafrechtswinkel, de Rechtswinkel Bijlmermeer, de Wetswinkel en het Juridisch Steunpunt Gedetineerden. 

Dit jaar hebben wij ook andere rechtswinkels die actief zijn in de omgeving Amsterdam betrokken bij onze activiteiten, waaronder de Rechtswinkel Amsterdam en de Rechtswinkel Migranten. Voor de Vrouwenrechtswinkel en andere rechtswinkels bieden wij hiervoor onderwijs in de bachelor aan dat er op gericht is om vaardigheden te ontwikkelen die gender- en cultuur sensitiviteit onderstrepen. In het bijzonder voor de Vrouwenrechtswinkel, maar ook ter ondersteuning van de andere rechtswinkels in ons netwerk, willen wij deze ondersteuning uitbreiden met extra-curriculaire trainingen, uitwisseling van ervaringen en data en het ontwikkelen van nieuwe ondersteunende (technologische) tools. 

Wat houdt de functie in?

De taken bestaan voornamelijk uit:

 • Coördineren en doceren van onderwijs voor rechtswinkeliers, zoals de Clinic Rechtshulpverlening en de Recht & Beleid Clinic waar ook niet-rechtswinkel studenten kijken naar de systematische juridische problematiek die in de rechtswinkel(s) wordt gesignaleerd;
 • Het organiseren van aanvullende extra-curriculaire trainingen voor juridisch adviseurs in de Vrouwenrechtswinkel en andere rechtswinkels aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid;
 • Het verenigen en verbinden van verschillende bestaande rechtswinkels in Amsterdam met onder meer de Vrouwenrechtswinkel door het organiseren van bijeenkomsten en bijhouden van sociale platforms voor informatie-uitwisseling;
 • Het helpen werven en selecteren van studenten als juridisch adviseurs voor de Vrouwenrechtswinkel (en mogelijk andere rechtswinkels);
 • Coördinatie van administratieve, huishoudelijke en financiële zaken ten behoeve van de Vrouwenrechtswinkel en alle andere rechtswinkels die (formeel) aan de Amsterdam Law Hub verbonden zijn;
 • Vertalen en standaardiseren van werkprocessen in technologische tools die worden ontwikkeld ten behoeve van de Vrouwenrechtswinkel en andere rechtswinkels.

Wat neem je mee?

We zoeken iemand die met veel enthousiasme, resultaatgericht en secuur de Vrouwenrechtswinkel en andere rechtswinkels in Amsterdam kan ondersteunen en verbinden aan het onderwijs binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De vereisten waar we naar zullen zoeken zijn:  

 • Minimaal 2 jaar ervaring in het onderwijs of in het maatschappelijke veld;
 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in de rechtsgeleerdheid;
 • Aantoonbare affiniteit (en waar mogelijk netwerk) met rechtstoegang in Nederland;
 • Minimaal 2 jaar praktijkervaring is een pré, bijvoorbeeld in het maatschappelijk veld, advocatuur, rechtshulpverlening, etc;
 • Eerdere ervaring als rechtswinkelier is een pré; 
 • BKO-registratie is een pré (Basiskwalificatie Onderwijs);
 • Een bruggenbouwer die gemakkelijk verbindingen legt tussen verschillende partijen;
 • Perfecte communicatie vaardigheden;
 • Een talent voor structuur en organisatie (ervaring met het organiseren van bijeenkomsten);
 • Enige ervaring in het bijhouden van administratie en (simpele) financiën;
 • Affiniteit met technologie en innovatie.

Wij zijn op zoek naar een bevlogen coördinator die binnen het team van de Amsterdam Law Hub en in samenwerking met het team van de Amsterdam Law Practice – ervaringsonderwijs – van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, ondersteuning biedt aan de Vrouwenrechtswinkel en deze sterker verbindt met andere rechtswinkels in de omgeving Amsterdam.

Wat bieden we jou?

We bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van een jaar met een proeftijd van één maand, bij voorkeur met ingang 1 juni 2022. Het dienstverband is voor 26,6 - 30,40 uur per week.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.846 tot €4.490 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Vragen?

Voor vragen over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Solliciteren 

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Je kunt tot en met 16 mei 2022 solliciteren op deze functie.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in de week van 20 mei 2022. De tweede ronde volgt een week later.