Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Amsterdam Law Hub heeft in de maand oktober samen met de Raad voor Rechtsbijstand een reeks evenementen georganiseerd, ingeleid door sociaal advocaat Don Ceder, waarbij gemotiveerde rechtenstudenten door middel van Design Thinking ideeën mochten bedenken om de sociale advocatuur vooruit te helpen. Daar is een mooie winnaar uit voortgekomen. Het winnende team heeft 500 euro gewonnen en kan hun winnende idee onder begeleiding verder uitwerken in de Law Hub.

Winnende team: kennis van studenten inzetten

Het winnende team bestaat uit de studenten Nadia Gandar, Anne Bartlema, Jessenia Cruz Ospina en Akhilesh Bansidhar. Ze hebben tijdens de Design Thinking sessies, waarbij ze tevens moesten inzoomen op de ‘cliënt’ van de advocaat en de sociaal advocaat zelf door middel van één op één gesprekken, een idee bedacht. Het idee bestaat eruit dat studenten sociaal advocaten kunnen ontlasten door veel taken van ze over te nemen middels een online platform waar alles wordt gedeeld. Het wordt in een keuzevak gegoten zodat studenten direct middels het curriculum ervaring opdoen bij sociaal advocaten en hun kennis kunnen inzetten waar dit hard nodig is. Daarbij zullen docenten een controlerende taak vervullen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Het team kwam op dit idee omdat ze sociaal advocaten graag wilden helpen, maar dit niet konden doen door een bak geld aan te bieden aan deze advocaten. Daardoor werden ze gedwongen creatiever na te denken. Tegelijkertijd zagen ze dat er wel veel studenten zijn die graag hun kennis inzetten en zichzelf nuttig maken voor deze sector. Dit beschikbare middel, de student, willen ze graag inzetten om deze belangrijke sector die het tegenwoordig moeilijk heeft vooruit te kunnen helpen.